Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ağustos '11

 
Kategori
Restoranlar
 

Lezzet durağı: Lal Girit Mutfağı / Cunda

Lezzet durağı: Lal Girit Mutfağı / Cunda
 

Lal Girit Mutfağı


Cunda’ya gidenler deniz kenarı balık lokantaları ve bir de Girit ev yemekleri lokantalarını muhakkak denemeli. Biz bir önceki Ayvalık-Cunda-Bergama gezimizde Cunda’da balık keyfini tecrübe ettiğimiz için bu gidişimizde Girit ev yemekleri yapan bir mekâna oturmaya karar verdik. 

İsmi şu an aklıma gelmeyen bir lokantanın ”… Girit Yemekleri” tabelasını takip etmeye başladık, fakat yanlış bir sokağa girmiş olmalıyız ki yolumuz bizi aradığımız lokantaya değil “Lal Girit Mutfağı” na götürdü. İyi ki de götürmüş, yoksa o tattığımız eşsiz lezzetlerden mahrum kalacakmışız. 

Baktık, şirin ve sıcak bir mekân. Eski Rum taş evi atmosferinde, önündeki küçük bir bahçede insanlar gayet neşeli yemek yemekte. İçeri girip menüyü sorduk. Pozitif enerjisi güler yüzünden taşan, oranın sahibi ve adının da Emine olduğunu sonradan öğreneceğimiz bayan “buyurun, böyle göstereyim” diyerek bize camlı soğuk dolaptaki tüm yemekleri birer birer tanıttı. Hepsini kendi elleriyle yapıyor ve bu şirin mekânda ona servis için yardımcı olan eşi Yusuf Bey ve Cunda’nın bayan kaptanı olan kızı ile beraber çalışıyorlarmış. Bu samimi misafirperverlik ile sıcak aile ortamı da yemeklerin görünümü kadar etkili oldu “hadi oturalım” dememizde. Şirin bahçede köşede bir masaya iliştik. 

Fotoğraflarda görünen zeytinyağlılar; Girit Usulü Börülce, Girit Lokumu, yoğurt soslu Kırmızı Biber Dolması (diğer adıyla Biber Bahçesi) ve Girit Usulü Bamyayı seçtik. Ancak bunların yanında parmaklarımızı da yedik kelimenin tam anlamıyla. Hiç birini birbiriyle kıyaslayamayacağım ayrı lezzetler dahi olsa Girit Lokumu’nu tek geçtim, fevkalade bir yemek. Kalın yuvarlak kesilmiş ve kızartılmış patlıcan üstündeki incecik kıymalı bir sosla servis edilen müthiş bir lezzet. Hayatımda yediğim en en en lezzetli zeytinyağlı yemekler Emine Hanım’ın ellerliyle yapılmış bu şirin aile mutfağından çıkmış yemeklerdi. Tıka basa doymuş olmasaydık seçim yaparken geride bıraktığımız Güveçte Kaşarlı Kabak, Girit Böreği, Kabak Çiçeği Dolması, vb. gibi diğer lezzetleri de denemek niyetindeydik, lakin onları bir sonraki Cunda gezimize erteledik. 

Lal Girit Mutfağı aynı zamanda Cunda’nın ünlü ziyaretçilerinin de müdavimi olduğu bir yer. Duvarda gözüme ilişen “Emine’ye sevgilerimle: İmza: Candan Erçetin” yazılı kart sadece bir örnek. Emine Hanım’la muhabbet ederken bizden sonra oraya gelecek olan ünlü çiftin isimlerini duyunca “tüh, biraz daha otursaydık keşke” dedik :) 

Bu yazıyı okuduktan sonra yolunuz Cunda’ ya düşerse mutlaka ama mutlaka en az bir öğününüzü Lal Girit Mutfağı’nın eşsiz lezzetleri ile taçlandırın derim :) Parmaklarınızı yerken de beni hatırlayın, iyi ki bu yazı yazılmış ben de okumuşum deyin :) 

Afiyet olsun :) 

Lal Girit Mutfağı- Emine Elik (0266) 3272834 Altay Pansiyon yanı No:20 Cunda-AYVALIK www.lalgiritmutfagi.com 

Diğer lezzet durakları için www.keyfimizvebiz.wordpress.com 

 

 
Toplam blog
: 6
: 1197
Kayıt tarihi
: 15.07.11
 
 

Keyifli anlar, o an yaşanırken etkisini gösterecektir. Kimi zaman fotoğrafı çekilir o keyfin. Bazen ..