Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

14 Kasım '09

 
Kategori
Pratik Bilgiler
 

Lezzetin Sırrı Püf Noktaları

Lezzetin Sırrı Püf Noktaları
 


* Patates salatalarınızda farklı bir lezzet... 3 tatlı kaşığı hardal, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 limon suyu ve yarım çay bardağı zeytinyağını karıştırarak hazırlayacağınız sosu, patates salatanıza ekleyebilirsiniz...


* Cam eşyalarda oluşan çizgileri çıkartmak için, yumuşak bir beze diş macunu sürerek ovmalısınız...


* Pilavın tane tane olması için, pişirdiğiniz kabın içerisine ince dilimlenmiş 1 dilim limon koyun. Böylece hem yapışmaz, hem de beyaz kalır...


* Yaz ayları için ideal... Yarım kavun, 1 tatlı kaşığı toz şeker, çeyrek limon suyu ve biraz buzu mutfak robotunda karıştırıp bir kaba alın. 2 saat buzlukta bekletin, afiyet olsun...


* Karnıyarık yaparken, patlıcanları yağda kızartmak yerine bir tepsiye dizerek fırında közlemeyi hiç denediniz mi?.. Yemeğiniz daha hafif ve lezzetli olabilir...


* Etin yanında servis edeceğiniz patates püresini hazırlarken, taze patates kullanır ve kabuklarının bir kısmını da üzerinde bırakırsanız, farklı bir lezzet elde edebilirsiniz...


* Kahve yaparken tadının bozulmaması için, kesinlikle metal kaşık değdirmemek gerekir. Plastik bir ölçü kaşığı, sorunu ortadan kaldıracaktır...


* Bayat ekmekleri dilimliyor, sonra üzerlerine biraz süt serpiyorsunuz. Ardından yine üzerlerine taze kaşar ile domates koyarak, peynirler eriyene dek fırında kızartıyorsunuz. Kızaran bu aperatiflerin üzerine kekik ve karabiber serperek sıcak sıcak tüketiyorsunuz...


* Tuzlu kurabiyelerin kıtır kıtır olması için, hamurunu hazırlarken içerisine 1 çay kaşığı sirke koyabilirsiniz...


* Izgara yapacağınız etleri, bir gece evvelden zeytinyağı, kekik ve defne yaprağı ile hazırlayacağınız sosun içerisinde beklettiğiniz takdirde, etleriniz daha yumuşak ve lezzetli olur...


* Meyve salatalarınızın şekerini, servis etmeden hemen evvel eklerseniz, meyveler diriliklerini kaybetmez. Biraz şekeri suda eritip salatanıza dökerseniz, meyveler şekeri daha iyi çekecektir...


* Fırında pişen yemeklerinizin nemini kaybetmemesi ve kurumaması için, üzerini alüminyum folyo ile kapatırsanız, içeride kalan buhar sayesinde yemeğiniz de daha lezzetlenecektir...


* İşte size leziz bir kabak garnitür... 4 adet rendelenmiş kabak, ince doğranmış yarım demet maydanoz, yarım demet dereotu, 4 adet yeşil soğan, 3 adet yumurta, bir miktar tuz, 1 yemek kaşığı unu karıştırdıktan sonra borcama yayıyorsunuz ve 40 dakika fırında pişiriyorsunuz. Sonra üzerine kaşar peyniri rendeleyerek servis yapabilirsiniz...


* İri doğranmış 2 yeşil biber, 1 patates, 1 kuru soğan, 1 kabak ve 4 diş sarmısağı, biraz zeytinyağı, tuz ve kırmızı toz biber ile karıştırıyorsunuz. Bu karışıma 6-7 adet mantar ekleyerek fırın poşetine doldurduktan sonra 25 dakika fırında pişirerek, pratik ve düşük kalorili bir fırın yemeği hazırlamış oluyorsunuz...


* Fasulye, pirinç, mercimek gibi kuru bakliyatları saklarken, böcek oluşumunun önüne geçmek için, saklama kavanozunun içerisine 2-3 diş sarmısak koymalısınız.

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..