Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ocak '14

 
Kategori
Dünya Mutfakları
 

Lezzetin tartışılmaz en büyük kazası

Lezzetin tartışılmaz en büyük kazası
 

sizde deneyin unutulmaz tat


Bu gün pilavı değişik yapalım...
 
İçindekiler...
 
2 su bardağı pirinç,
3 su bardağı su,
1 çay bardağı şehriye,
1 çay bardağı kuş üzümü,
1 bardak   kavrulmuş fıstık,
yarım çay bardağı çam fıstığı,
yarım çay bardağı zeytin yağı, (sağlığınıza göre yağ kullana bilirsiniz)
tuz isteğinize göre,
 isterseniz  tavuk göğsü, 
 
Yapılışı...
 
Pilav tencereye yağımızı dökeriz ve yağımız kızdıktan sonra  şehriyeleri ekleriz, şehriyeler renk değiştirdikten 
 
sonra (pembeleşince) yıkanmış pirinci dökeriz, pirinci tane tane kaşıktan dökülünceye  kadar hiç bırakmadan karıştırarak kaynamış suyumuzu ekleriz, kuş üzümün yarısını üstüne döktükten sonra tencerenin  kapağını kapatıp ateşimizin altını kısarız...
  
Üstünü hazırlarken...
Diğer tarafta;
yarım kalan kuş üzümünü ılık suda bekletiriz.
çam fıstığını ve fıstığı kavurur.
Servis yapmadan pilavın üstüne dökeriz.
İsterseniz tavuk göğsünü servis yaparken üstüne serpe bilirsiniz..
 
Afiyet  olsun...
 
Toplam blog
: 101
: 3501
Kayıt tarihi
: 17.11.13
 
 

Ucunu göremediğim kadar  Özgürlük, Aldırmadan hiç birşeye,  bütün kuralları kırıyorum Ne olursa o..