Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

11 Nisan '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Lezzetli çorbalar için

Lezzetli çorbalar için
 

Çoğunluğu kapsayan bir düşünce olsa gerek...

"Çorbasız yemek olmaz, çorbasız yemeğe başlanmaz."

Aslında en sağlıklı olanı da böylesidir tabii...

İşte bazı leziz çorbalar...

Kısa ve öz tariflerle:

* Mahluta çorbası için; 1 kâse kırmızı mercimeğe 1 çay bardağı pirinç, tuz ve su ekleyip pişirin. Tavada, 1 çorba kaşığı tereyağı ile 1 soğanı yemeklik doğrayıp kavurun. Üzerine 1 çorba kaşığı salça, kimyon ve karabiber ilave edip karıştırın. Karışımı mercimeklerin üzerine ekleyip bir müddet daha pişirin. Üzerine tereyağlı nane gezdirerek servis yapabilirsiniz.

* Mısır çorbası için, 5 adet mısırın tanelerini koçanlarından ayırın ve haşlayın. Farklı bir kapta 1 adet soğanı 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavurun. Üzerine 2 adet domates ekleyip suyunu çekene kadar soteleyin. Haşladığınız mısırları da ilave edip 5-6 bardak sıcak su katın ve 15 dakika kaynatın. Çorbanızı blenderdan geçirip, tuz ve karabiber ekleyerek servis edebilirsiniz.

* Kuru domates çorbası için, 2 çorba kaşığı un ile 1 çorba kaşığı tereyağını kavurun. 2 diş sarımsak, birer tatlı kaşığı domates salçası ve biber salçası ekleyip kavurmaya devam edin. Üzerine yavaş yavaş 1 su bardağı et suyu ekleyin. Biraz tuz ve küçük küçük doğradığınız domates kurularını çorbanıza ilave edip, yoğunlaşana kadar pişirin. Kızarmış ekmekle servis edebilirsiniz.

* Yeşil mercimekli erişte çorbası için, 1 su bardağı yeşil mercimeği 5 dakika kaynatın. Farklı bir kapta 1 çorba kaşığı tereyağında 1 adet soğanı kavurun ve 1 çorba kaşığı salça ekleyin. Salça kavrulduktan sonra üzerine mercimekleri, 5-6 bardak suyu, kuru reyhan ve naneyi koyun. Yemek kaynadıktan sonra 1 çay bardağı erişte ekleyip orta ateşte erişteler yumuşayana kadar pişirin ve sıcak servis yapın.

* Yaz çorbası için; 1 su bardağı buğdayı haşlayın. Ayrı bir yerde yarım kilo yoğurt ve 1 yumurtayı çırpın. Haşlanan buğdayların üzerine ekledikten sonra koyulaşana kadar pişirin. En son yarım bardak soğuk su ve nane yaprakları ekleyip, soğuk olarak servis yapın.

* Domatesli makarna çorbası için, 1 yemek kaşığı sıvı yağda 1 yemek kaşığı unu kavurun. Üzerine 8 su bardağı et suyu ekleyip karıştırın. Üzerine 3 adet rendelenmiş domatesi ilave edip kaynayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Kaynadıktan sonra 4 yemek kaşığı yüksük makarna ilave edip, makarnalar yumuşayana kadar pişirin. Tuz, karabiber ve limon suyu ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra sıcak servis yapın.

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..