- Kategori
- Türk Mutfağı
Lezzetli ıspanaklı kek
ıspanaklı kek
Bir çok ıspanaklı kek tarifinde 1 su bardağı yağı okuyunca şaşırıyorum.Hiç bir kek için bir su bardağı yağ gerekmez,fazla gelir.1 çay bardağı yağ her zaman kararında bir ölçüdür.Bu kek süngerimsi,yumuşacık yapısıyla hem sade yiyebileceğiniz,hem de pasta keki olarak kullanabileceğiniz bir kek olmuştu.
Malzemeler
3 adet yumurta
1.5 su bardağı şeker
1.5 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı ıspanak suyu
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
Ispanaklı kek nasıl yapılır?
Ispanağı ister katı meyve sıkacağından sıkın.İsterseniz biraz suyla robottan geçirin,suyunu sıkın.(Ispanak çiğden olacak)
Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın.
Un ve kabartma tozu haricindeki tüm malzemeleri ilave edin,karıştırın.
Kalan malzemeleride ekleyip 2 dakika daha çırpın.
200 derecelik önceden ısıtılmış fırına keki sürün.
Kabarmaya başladıktan sonra 160 derecede pişirmeye devam edin.
Kürdan batırdığınızda kürdan hamurlu çıkmıyorsa kek pişmiş demektir.
Afiyet olsun.
Kaynak : Ispanaklı kek