Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mart '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Lezzetli makarnanın püf noktası ve makarna çeşitleri

Lezzetli makarnanın püf noktası ve makarna çeşitleri
 

yemek tarifleri


Hazır makarnaların çoğunda durum buğdayı irmiği kullanıldığı için insanlar diğer buğdaysız undan yapılabilecek makarnaların lezzetini kaçırıyorlar. Pirinç, karabuğday, yer elması, kavuzlu buğday, kinoa ve ıspanaklı hamurdan yapılan makarnalar da var. Bu makarnaların tatları ve yapıları yaygın olarak satılan makarnalardan oldukça farklıdır fakat çok lezzetlilerdir. Ayrıca makarna hazırlarken kullandığınız soslar da makarnaya farklı lezzet katabilir.

Kavuzlu buğday unundan yapılan makarna, tadı ve yapısıyla geleneksel makarnaya en yakın olandır. Kavuzlu buğday ununun iki farklı türünden yapılan, iki çeşit makarna vardır. Beyaz kavuzlu buğday unundan yapılan ve tam tahıllı kavuzlu buğday unundan yapılan olmak üzere ikiye ayrılır. Besin değeri daha yüksek ve faydalı olan tam tahıllı kavuzlu buğday unudur. Beyaz kavuzlu buğday unundan yapılan makarnaların tadı ise diğer tüm makarnalara benzer.

Pizza hamurunda her iki çeşit kavuzlu buğday ununu da kullanabilirsiniz. Fakat tam tahıllı kavuzlu buğday unundan yapılan hamur, beyaz kavuzlu buğday unundan yapılan kadar kabarmaz.

Pesto Soslu Dondurulmuş Bohça

Bu makarna B ve AB grubu için son derece faydalı domates kullanılmadan ve pirinç unuyla yapılan bir makarnadır. Irmikli ve ıspanaklı hamurdan yapılmış makarnalar da kullanılabilir. Özellikle çocukların çok sevdiği bir yemektir. Seçeceğiniz makarna daha iri ve içi doldurulabilen, shell adında bir makarnadır.

•    450 gr. shell makarna (Kavuzlu buğday unundan, irmikli ya da pirinç unundan)

•    450 gr. ricotta peyniri

•    250 gr. rendelenmiş mozzarella peyniri

•    Yarım su bardağı sebze suyu

•    Fesleğenli Pesto Sosu (Soslar bölümde tarifini bulabilirsiniz.)

Makarnaları önce bir ya da iki dakika haşlayın. Bu işlem içlerini doldurabilmenizi kolaylaştırır. Suyunu süzün ve bir kenara kaldırın. Fırını 190 °C’de ısıtın.

Derin bir kapta rendelenmiş mozzarella ve ricotta peynirlerini karıştırın. Bu karışımı makarnalara, her birinin içine bir yemek kaşığı gelecek şekilde doldurun. Makarnaları cam bir servis tabağına sıra hâlinde dizin. Üzerlerine sebze suyunu dökün. Borcamın üzerini aluminyum folyo ile kapatın. 20 dakika fırınlayın. Sıcak servis edin. 4-6 kişiliktir. Yüzlerce çeşit tariflerin bulunduğu yemek tarifleri sayfamızı mutlaka incelemelisiniz.

 
Toplam blog
: 15
: 2768
Kayıt tarihi
: 25.12.11
 
 

İş fikirleri hakkında makaleleri takip etmek ve paylaşmayı çok severim. Bilgisayar başında çok va..