Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

19 Ocak '11

 
Kategori
Pratik Bilgiler
 

Lezzetli Pratik Öneriler

Lezzetli Pratik Öneriler
 


& Taze börülce salatası için, yarım kilo börülceyi yumuşayana kadar haşlayın, 2 diş rendelenmiş sarımsak, 1 limon suyu, 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuzu karıştırıp börülcelerin üzerine gezdirin. Yarım saat buzdolabında bekletip servis yapın...


& Patates mücveri için, 4 adet patatesi küp şeklinde doğrayın. 2 yumurta, 1 bardak yoğurt, 1 paket kabartma tozu, 1 bardak yağ, tuz, nane, karabiber, kırmızı biber ve aldığı kadar un ilave edip karıştırın. Karışımı tepsiye döküp üzeri kızarıncaya kadar pişirin...


& Tavuk kroket için, 250 gram tavuk göğsü ve 1 patatesi haşlayın. Haşlanan patates ve tavuğu robotta çekin. Karışımı avucunuzda yuvarlayarak oval şekil verin. Kroketleri önce yumurta, ardından galeta ununa batırıp bol ve kızgın yağda kızartın...


& Fıstıklı krokan için, 1 bardak şeker ve yarım bardak suyu kaynatın. 2 bardak yer fıstığını tavada rengi değişene kadar kavurun. Fıstıkları yağlı kâğıda alın, üzerlerine su ve şeker karışımını döküp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra parçalara bölerek servis yapabilirsiniz...


& Bezelyeli makarna için, 1 paket fiyonk makarnayı haşlayın. Yarım bardak haşlanmış bezelyeyi 2 yemek kaşığı zeytinyağında 2-3 dakika kavurun. İçerisine makarnayı da ekleyerek 1 dakika daha kavurun. Tuz ve karabiber ekleyerek soğuk veya sıcak servis yapın...


& Peynirli mısır ekmeği için, 1 bardak beyaz peynir, 1 yumurta, 2.5 bardak süt, 2 bardak mısır unu, 1 bardak un, 1 fincan zeytinyağı, kabartma tozu, 5 çay kaşığı şeker, 1 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu ve maydanozu karıştırın. Karışımı kek kalıbına dökün ve fırında 50 dakika pişirin...


& İncir tatlısı için, yarım kilo kuru inciri 1 gün önceden soğuk suda ıslatın. Dövülmüş 1 bardak antep fıstığı, 1 bardak ceviz ve 1 bardak kuru üzümü karıştırıp incirlerin içerisine doldurun. 2 bardak şeker ve 3 bardak suyu kaynatın. Bu şerbeti incirlerin üzerine döküp fırında 15 dakika pişirin...


& Karamelli mısır için, yarım bardak mısırı patlatın. 1,5 bardak esmer şeker, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı su, 1 kaşık vanilya ve yarım çay kaşığı tuzu sürekli karıştırarak koyulaşana kadar kaynatın. Karışımı, soğuyunca mısırların üzerine dökerek karıştırın ve servis yapın...


& Pasta kreması için, 3 bardak süt, 2 çay bardağı şeker, 1 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı kakao, 2 tatlı kaşığı nişasta ve 2 yumurta sarısını koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Krema soğuduktan sonra pasta ve keklerinizde kullanabilirsiniz...


& Fırında kabak mücver için, 4 kabağı rendeleyin. İçerisine ince kıyılmış bir soğan, dereotu, 3 yumurta, 1 çay bardağı un, kabartma tozu, pul biber, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin. Sarmısaklı yoğurtla servis yapabilirsiniz...


& Ev yapımı dondurma için, 1 kâse çileği orta büyüklükte doğrayın. 1 paket krem şanti ve 1 bardak sütü koyulaşana kadar karıştırın. İçerisine 1 yemek kaşığı bal, 3 yemek kaşığı labne peynir ve çilekleri ekleyip iyice karıştırın. Derin dondurucuda 1 gece beklettikten sonra servis yapın.

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..