Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

28 Kasım '11

 
Kategori
Pratik Bilgiler
 

Lezzetli Tarifler

Lezzetli Tarifler
 


* Humus için; 1 su bardağı nohutu haşlayın. Suyunu bir kenara alın. Nohutu püre haline getirip, içerisine 2 yemek kaşığı haşlama suyu, 3 diş sarımsak, yarım çay bardağı tahin, limon suyu, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz ve pul biber ekleyin. Maydanozla süsleyerek servis yapabilirsiniz...


* Kıvratma için; 2 su bardağı dövülmüş fındıkla 1.5 su bardağı şekeri karıştırın. 2 adet baklava yufkasını üst üste serin ve üzerine su serpin. Sonra karışımı yufkaya serpin. Yufkayı oklavaya sarın ve oklavanın iki ucundan ortaya doğru yaklaştırın. Büzülen yufkayı tepsiye koyup margarini eriterek tepsinin üzerinde gezdirin. 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Şerbetle de servis yapabilirsiniz...


* Kereviz salatası için; 2 kerevizi rendeleyin. Rendelerken kerevizin kararmaması için üzerine limon suyu koyun. Rendelenen kerevize, 1 kâse yoğurt, istediğiniz miktarda mayonez, 1 çay bardağı dövülmüş ceviz, 2 diş sarımsak ve tuz ekleyip karıştırın. Salatanız servise hazırdır...


* Kabak burger için; 2 kabağı rendeleyip içerisine 2 yumurta, 2 çay kaşığı haşlanmış pirinç, dereotu ve maydanoz ekleyin. Karışıma galeta unu, tuz ve karabiber koyup karıştırdıktan sonra karışımdan hamburger köftesi büyüklüğünde parçalar hazırlayıp az yağda kızartın. Taze yeşillik, ketçap, mayonez ve turşu ile tatlandıracağınız burgerleri hazırlayın...


* Sucuklu patates için; 5 adet haşlanmış patatesi, 3 yumurta, 1 su bardağı yoğurt, 5 çorba kaşığı nişasta, 4 diş sarımsak, tuz ve karabiberle karıştırın. Karışımın üzeri kızarana kadar fırında pişirin. Sos için 3 yeşil biber, 100 gram sucuk ve 1 domatesi soteleyin. Sosu, fırından çıkan patateslerin üzerine döküp sıcak servis yapın...


* Etli patates dolma için; 6 adet patatesi soyup, üstü kapak olacak şekilde kesin ve alt kısmını oyun. 2 soğan ile 2 diş sarımsak ve 300 gram kuşbaşı doğranmış kuzu etini salçayla kavurun. Biraz su ekleyip pişirin. Daha sonra etleri patateslerin içerisine koyup üzerine biraz sulandırılmış salça dökün ve fırına verin...


* Peyniri rendelemeden evvel derin dondurucuda bir süre bekletin. Kıvamı katılaşan peynirin çok daha rahat rendelendiğini göreceksiniz...


* Buzlu börek için; yağladığınız 2 adet yufkayı üst üste koyup 8 üçgen parçaya bölün. Maydanoz, beyaz peynir ve 1 yumurta akını karıştırın. Karışımı yufkaların üzerine koyarak sigara böreği gibi sarın. Börekleri buzlu su dolu kaba atıp bir müddet beklettikten sonra sudan alın ve 200 derece fırında kızartın...


* Yanık süt kokusunu gidermek için kabın üzerini ıslak bir bezle örtün. Islak bez yanık kokusunu alacaktır...


* Tavuk sarma için; tavuk filetoları tuz ve karabiberle harmanlayın. Her filetonun içerisine salam, kornişon turşu, kırmızı ve sarı biber koyarak rulo şeklinde sarıp kürdanla tutturun. Tavukları önce yumurtaya bulayın, sonra mısır gevreğine batırın. Kızgın yağda kızartın ve sıcak servis yapın...


* Teflon tavalarınızı temizlemek için, 1 bardak suya 2 çorba kaşığı karbonat ve yarım su bardağı sirke karıştırın. Tavanızın içerisine bu karışımı dökerek 10 dakika kaynatın. 

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..