- Kategori
- Yemek - Mutfak
Lezzetli ve pratik tavuk sote hazırlanışı
tavuk sote tarifi
Tavuk sote yemeği yapılması kolay hem de lezzetli bir yemektir. Pratik olmasının yanında pilav ile servis edildiğinde lezzetli bir kombin ortaya çıkıyor. Bu yemek hem misafirleriniz için yapılabilir hem de kendiniz için de yapabilirsiniz. Öğrenci evlerinde çokça yapılır ancak yemeğin lezzeti için ince noktaları bilmek gerekir.
Hazırlanması için gerekli malzemeler aşağıdadır: 4 kişilik
1 tane soğan
500 gr patates
400 gr kuşbaşı tavuk
2 yemek kaşığı salça
1,5 çay bardağı tercihen zeytinyağı
2 yemek kaşığı tuz
1 havuç rendesi
1 domates rendesi
Yarım diş sarımsak rendesi
Baharatalar: acı biber, karabiber, kimyon, tavuk sosu
Hazırlanışı:
Önce soğanımızı ince kıydıktan sonra zeytinyağında öldürüyoruz. 2 kaşık salçamızı da ekledikten sonra biraz daha karıştırıp sarımsak, domates ve havuç rendemizi de ekliyoruz. Hafif su ile soğanın yanmasını önleyebiliriz. Patates ve kuşbaşı doğranmış tavuğumuzu da tenceremize koyuyoruz. Bir miktar daha su ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Tuzumuzu bu safhada ekledikten sonra baharatlarımıza da yemeğimize ekleyelim. Yemeğin seviyesinde suyumuzu koyduktan sonra tenceremizin kapağını kapatıp orta ateşte pişmeye bırakıyoruz. Tahmini 35 dakika sonra yemeğimizin pişmiş olması gerekir. Tencereyi açıp patateslerin pişmesine bakabiliriz. Vaktiniz var ise 10 dakika da yemeğin buharında pişebilir. Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi pilav ile servis edildiğinde daha lezzetli bir karışım olur. Hadi afiyet olsun