Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ağustos '12

 
Kategori
Siyaset
 

Liberallerden de bi cacık olmaz

Liberallerden de bi cacık olmaz
 

Görsel: Oda TV


Daha düne kadar “yar bana bir eğlence medet” misali AK Partinin kuyruğuna takılıp, onu yere göğe sığdıramayanlar, beklentileri tam karşılanmayınca (beklentileri her neyse artık!) çığlığı basarak, bir patiyi, bir oluşumu otomobile benzetip aklınca aşağılıyor. Yeni CHP’den bi cacık olmaz ama acınacak durumda olan bu liberallerden de bi cacık olmaz.

AK Parti matematiksel bir hesapla, eylemde olmasa da söylemde, toplumun geri kalan diğer kesimini de hatırlayınca, 180 derecelik U dönüşüne tanıklık ettiğimiz bu liberaller, şimdilerde hayal kırıklığının verdiği çaresizlikle sağa sola yalpalamaya, düne kadar yerden yere vurdukları YCHP'ye yamanmaya başladılar.

Toplumu sadece Kürt vatandaşlardan ibaret zanneden ve en büyük acıları sadece ve sadece kendilerinin yaşadığına inanan bu nevi şahsına münhasır zat-ı şahaneler, yanılmış olmanın acısını, bizi pek de şaşırtmayan üslupluları ile yeniden icra etmeye koyuldular.

Bu savda bulunan liberrallerin o sözünü ettikleri coğrafyada değil de sizinle aynı göğün altında, aynı atmosferde yaşadıklarını görür, tanık olur, şaşarsınız. Varsanız baksanız, o beğenmedikleri, ellerine geçen her fırsatta altını oydukları devletin bir kurumundan memur ya da emeklidir. Şartları sizin şartlarınızdan kat be kat üstün, çok daha üst düzeydedir.

Hiç kimsenin inkar edemediği, bir emperyalist proje olduğu artık kesinleşen 12 Eylül döneminde, (ki; meyvesi Turgut Özal ve AKP'dir) sadece kendilerinin eza çektiğini zanneden bu şahısların net bir duruşu yoktur, hiç olmamıştır. Net duruşu olanları da sevmezler. İlla birinin peşine takılıp gitmeyi, %100 biat etmeyi maharet sanırlar. Sonra da kalkıp kendileri gibi olmayanları “30 model” diye aşağılamaya kalkarlar.

Kendilerine, kendileri için üzüldüğümü söylemekten başka yapabileceğim bir şey yok. Başı sıkışınca barış barış diye bağıranları anlamaya gücüm de hevesim de yok.

Emperyalizmin taşeronu olan silahlı ya da silahsız aktivistleri dört koldan savunup da, dünyanın en büyük bağımsızlık savaşına komutanlık etmiş Mustafa Kemal’i aşağılamaya çalışanlarla da işim yok. Bana bulaşmasınlar istiyorum ama bulaşıyorlar. Yapacak da bişey yok. Yazmaktan başka.

 
Toplam blog
: 669
: 1503
Kayıt tarihi
: 19.01.07
 
 

Bir on dört mart sabahı güneş henüz arz-ı endam ederken üzeri yongalarla kaplı, küçük pencereli, ..