Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '08

 
Kategori
Mizah
 

Libi ile Do’nun maceraları… (Bölüm bir…)

Libi ile Do’nun maceraları… (Bölüm bir…)
 

-ne çekiştiriyon gızzz


Bir varmış, bir yokmuş. Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde fii tarihinde demeyeceğim ama deve tellal, samanlıklar seyran iken Libi ile Do adında çok iyi anlaşan iki arkadaş yaşarmış. Bu iki arkadaşın bayram edebilmesi için bir samanlığın olması yeterliymiş. Malum devir değişip samanlıklar yıkılıp yerine beton binalar yapıldıkça Libi düşmüşşş, düşmüşşş kafasını, kolunu kırmış.

Libi’nin bu hali Do’yu çok endişelendirmiş. Hemen Libi’sini alıp, doktora götürerek;

- Elini ayağını öpem doktor bey Libi’m düştü kolunu bacağını kırdı. O benim varlığımın yegane sebebi, temeli. Ne yapın, ne edin Libi’mi eski sağlığına kavuşturun ondan sonrada ne dilerseniz dileyin benden.

Bu söz üzerine doktor; iğneden ipliğe ne kadar tahlil tektik varsa yapıp Libi ile Do’ya gerekli talimatları verdikten sonra evlerine göndermiş. Libi bir süre sonra düzelmiş düzelmesine de bir türlü eski sağlığına kavuşamamış.

Gel zaman git zaman; günlerden ahir, mevsimlerden bahar bir bakmış ki arkadaşı Libi bahçede sek sek oynuyor. Sevinmiş heveslenmiş. Fakat bahçelerde sek sek oynayan Libi Do’ suna bir türlü yüz vermiyormuş. Bu işe bir anlam veremeyen Do ise Libi’sinden şüphelenmeye, bu olsa olsa dış mihrakların işidir diyerek Libi’sini takip etmeye başlamış. Fakat Libi’si çayırda çimende gezmekten, çiçekleri koklamaktan, sek sek oynamaktan başka bir şey yapmıyormuş.

“Ne yani sen beni Kamer Genç’le karıştırdın galiba” diyerek de Do’ya izlendiğinin farkında olduğunun sinyallerini göndermiş. Fakat bu duruma anlam veremeyen Do; meclisten acil bir yasa tasarısı çıkarmış ve ülkedeki tüm Do’ lara göndererek içerden ve dışarıdan Libi’lere gelebilecek hain saldırılara karşı Do’ ların örgütlenmelerini emretmiş.

Do’lar örgütlenmiş örgütlenmesine de ne liderlerinin işaret ettiği gibi bir dış mihrak tehlikesi varmış karşılarında, ne de kaleyi içten fethetmek isteyen iç mihraklar. Do’lar yel değirmenlerine karşı savaşan Don Kişot gibi kılıç sallamışlar olmayan düşmanlara. Sonunda böyle bir tehlikenin de olmadığını gören Libi yoksunları oturup bunun nedenini ve niçinini sorgulamaya, bu soruna biran önce çözüm bulmaya çalışmışlar. Uzun tartışmalar ve görüşmeler sonucunda sorunun kaynağını bulmuşlar. Ve yeniden bir kanun çıkararak bütün ulusa duyurmuşlar.

Derhal evlerin altında ki samanlıklar yeniden inşa edilecek ve Libi’lerin Do’ları ile buluşabilmesi için bütün samanlıklar ağzına kadar tepeleme seyranla doldurulacak.

Gökten üç elma düşmüş biri Libi’ye… Biri Do’ya… Ya diğeri kime?:))

Libi ile Do ermiş muradına biz çıkalım kerevetine…

 
Toplam blog
: 669
: 1503
Kayıt tarihi
: 19.01.07
 
 

Bir on dört mart sabahı güneş henüz arz-ı endam ederken üzeri yongalarla kaplı, küçük pencereli, ..