Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mayıs '18

 
Kategori
İlişkiler
 

Libido Nedir? Libido Nasıl Düşer, Nasıl Yükselir?

Cinsel yaşamı parmağının ucunda oynattığı söylenen libido nedir, libido nasıl düşer, libido nasıl yükselir soruları hem kadınlar hem de erkekler tarafından çok fazla merak edilenler arasında. Libidomuz yüksek ise tavlayamayacağımız insan yok sanıyoruz. Yok canım o iş öyle olmuyor. Zeka da lazım.

Libido nedir? Libido nasıl düşer, nasıl yükselir?

Libido nedir?
Libido, düşük olduğunda cinsel isteksizlik yaşatan, yaşadığımız ilişkiye karşı hevesimizin azalmasına sebep olan bir durum. Libidomuz dönemsel olarak ve dış etkenler ile düşen ve yükselen bir durumda. Bu yüzden beslenme, uyku, ruh sağlığı gibi etkenlere dikkat etmek gerekiyor.

Libido nasıl düşer?
Testosteron seviyesindeki düşüş libidonun düşmesinin birincil sebeplerinden. Testosteron seviyesi; desilitre başına 300 ila 350 nanogramın altına düştüğünde, düşük testosteron yada düşük T olarak kabul ediliyor. (ng / dL). Yani Testosteron seviyemiz düştüğünde, cinsel arzumuz da azalıyor.

Testosteronun azalmasında yaşın ve kullanılan bazı ilaçların etkisi büyük. Örneğin tansiyon ve antidepresan ilaçlarda bu etkiyi görmenin mümkün olduğu uzmanlarca kabul edilmiş durumda. Libidoyu daha doğrusu testosteronu düşüren etkenler arasında huzursuz bacak sendromu, depresyon, yorgunluk, stres, uykusuzlukta var.

Libido nasıl yükselir?
Çilek, bal, zencefil, incir, lahana, ginseng, kereviz, fındık, sarımsak, kırmızı biber, çikolata, maydanoz gibi besinlerin libidoyu yükseltici etkisi var. Ancak düzenli uyku, stresten uzak durmak, yürüyüş ve huzurlu bir ilişki libido yükselmesine çok daha fazla etki ediyor.

Ruh sağlığımızın sallantıda olması çok düşkün olsak bile seks hayatımızı olumsuz etkileyebilir.

 
Toplam blog
: 29
: 1429
Kayıt tarihi
: 04.09.15
 
 

Kadınların kara kutusu ..