Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Eylül '11

 
Kategori
Dünya
 

Libya'da neler oluyor?

Çok eskiden bir kısım yabancıların çokça kullandığı bir söz vardı. Diyorlardı ki: “Bir ülkeyi ele geçirmek istiyorsanız, ilk olarak o ülkenin medyasını ele geçirmek gerekir.”
Belki o söylendiği sıralarda çok fazla dikkat çekmeyen sözün aradan geçen yıllar ve yaşanan olaylar sonucunda nasıl bir önem kazandığı sanıyorum anlaşılmıştır.
Bunu sadece ülkemizde yaşanan olaylarla ilgili olarak söylemiyorum, dünyada meydana gelen olaylarda da aynı söz geçerliliğini korumaktadır.
Medyayı ele geçirmek çok önemlidir. Onu ele geçirdiğiniz zaman sadece medyayı ele geçirmiş olmazsınız…
Aynı zamanda insanların beynini de ele geçirmiş olursunuz.
Böyle olunca da bu gücü elinde bulunduranlar topluma karayı ak, yanlışı doğru olarak gösterebilirler ki, bu konu işte asıl bu nedenle son derece önemlidir…
Bunu sadece ülke içinde yaşananlar açısından değerlendirmemek gerekir, uluslar arası olaylarda da aynı koşullar söz konusu olmaktadır.
Hem zaten, Irak’ın Kuveyt’i işgal etmesiyle başlayan 1.Körfez savaşı sırasında ekranlarda sıkça gösterilen petrole bulanmış bir karabatak görüntüsü, dünya kamuoyunu ikna etmeye yetmemiş miydi?
Onun için bugün yaşanan Libya ve Suriye konusunda da benzer şeyler yaşanmakta…
Gerek ülke içinde, gerekse ülke dışında ABD yanlısı medya olayları çarpıtmak amacıyla var gücüyle çabalamaktadır.
Önce Libya’ya bir bakalım, hatta daha da ötesi, Libyalı isyancıların kullandığı bayrakla başlayalım isterseniz…
Kullandıkları bayrak nasıl bir bayrak?
Önce bu soruyu yanıtlayarak başlayalım isterseniz. Öncelikle söylemeliyim ki bu bayrak Libya’nın geçmişten bugüne kullandığı geçerliliği olan bir bayrak değil…
Bunu şunun içi söylüyorum kullandığınız semboller ki bu herkes için geçerlidir. Sizin hedeflerinizi göstermektedir.
Libya 1951 yılında BM kararıyla bağımsızlığına kavuşan ilk ülke. İşte o görüşmelerde ülkesini BM’de temsil eden Şeyh İdris sonradan ülkenin kralı oluyor.
İşte bu Şeyhin yönetiminde olarak Libya, 1969 yılına kadar topraklarında Amerikan üssü de bulunan monarşik bir devletti…
Ve o dönemde kaynakları sınırsız bir şekilde ABD’nin emrindeydi…
1969 yılında ordunun genç subaylarından Muammer Ebu Minyar Al-Kaddafi bir grup subayla birlikte darbe yaparak Şeyh İdris’i deviriyor ve monarşi sona erdiriliyor.
Sonrasında ilk iş olarak petrol millileştiriliyor.
Çölün ortasında çok güzel bir tarım alanı yaratılıyor.
Üniversiteler kuruyor.
Sanayi geliştiriliyor.
Ama tüm bunlar emperyalizmin saldırısını engellemiyor. ABD 1986 yılında Almanya’da bir Diskonun bombalanması olayını düzenlediği gerekçesiyle Libya’ya havca saldırısı düzenliyor.
Ardından da ve yine Lokerbie faciasını bahane eden Amerika’nın baskısıyla uluslararası ambargo uygulanarak ülkenin kalkınmasına da darbe vuruluyor…
Son olaylarda da bakıyorsunuz göstericilerin ellerinde en gelişmiş silahlar, sadece silah da değil, uydu telefonları, hatta çok ciddi miktarda parasal yardım da alıyorlar.
Tüm bunları bir yana, ABD’nin İngiltere ve Fransa’nın petrol tekelleri ülkeyi aralarında neredeyse bölüşmeye başlamış bile…
Hani sembol falan dedik de az daha unutuyorduk, işte bu isyancıların kullandığı bayrak da 1969 yılı öncesi ABD kuklası şeyh İdris’in bayrağı…
Bilmem tüm bu bilgiler, isyancıları ve onu destekleyenlerin kimliğini açıklamaya yeter mi?

01–09–2011
Nusret KEBAPÇI
 

 
Toplam blog
: 207
: 398
Kayıt tarihi
: 07.07.06
 
 

Ben Ankara'da yaşayan kendi halinde okur yazar  bir öğretmenim...     ..