Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Aralık '06

 
Kategori
Mizah
 

Lider, doğmadan nasıl belli olur?-1

Lider, doğmadan nasıl belli olur?-1
 

Doğumdan önce liderlik şimdiye kadar pek araştırılmamış derin bir konudur. Birinci tip liderlik dediğimiz "Yumurta tipi liderlik", henüz yumurta ya da sperm halindeyken gözlenen liderlik tipidir. Bir kere lider olacak yumurta sürekli aynı taraftan yumurtlanmakta ısrarcıdır.

Lider karakteri her zaman istikrar ve kararlılık demek olduğundan annenin bunu önceden tespit edip kendini ağyarlaması da mümkündür. Böyle bir lider ruhlu yumurta, durumu tamamen kontrol etme isteği yüzünden genellikle buluşma yerine geç gider ve karşı takımı şaşırtarak bir adım önde olmak ister. Fazla geç kalanlar genellikle fazla yaşamazlar.

Öte yandan lider olacak sperm de genellikle etrafındakileri toplar, takımını kurar ve örgütler, ardından hücuma geçilecek yönü işaret eder ancak kendisi enerjisini harcamak istemediğinden genellikle buluşma yerine gitmez ve gerçekte yumurtaya koşturmak yerine olayın gidişatını geriden seyreden de genellikle lider spermdir. Nadiren de olsa en önde koşan lider spermler de vardır tabii.

Daha sonraki aşamalarda ortaya çıkan bir başka tipteki liderlikse ne sperm ne de yumurta iken lider özelliği olmadığı hallerde bir araya gelen karışımın sonucu lider bir ruh ortaya çıkarma potansiyeli taşıyan zigotta beliren tipte olan "çiftleşme sonrası liderliktir".

Bu tip liderlikse genellikle bölünme sırasında kontrolü ele alan hücrenin önderliğinde o yöne doğru daha çok bölünme şeklinde ortaya çıkar ve lider hücre daha sonra bölünmenin kontrolünü tamamen eleğn geçirerek bölünmenin hızı ve sayısını belirler.

Bu tip liderlik embriyo aşamasında da devam eder ve kimi zaman lider hücrenin baskısı sonucu, en son oluşması gereken organ ilk başta oluşur ve kişinin solak mı salak mı ya da aptal mı akıllı mı olacağı ya da hangi elinin büyük olacağı ya da beyninin neresinin fazla gelişeceği de bu lider hücrenin yüzünden olur. bu tip lider hücrenin en büyük özelliği "çalışmaah çalışmaah çalışmaah" tır ve aynı şekilde" yaşamahh sevmeeh ve öğrenmeeh" tir.

Bu aşamada lider hücre genellikle bir kez bölündükten sonra sonuna kadar bölünmeden kalır ve olayın seyrini yönetir. Hatta liderlerin vücutları incelendiğinde (tabii eğer taa en baştan işaretlenebilseydi) lider hücrenin nerelerde gezindiği bulunabilirdi.

Zaten lider hücre genellikle beyin bölgesine yerleşir ve hep orada kalıp olanı biteni oradan yönetir. Lider hücresi olmayan beyinlerde bu işi genellikle soğancık bölümünde bir kaç yüz hücre birlikte yaparlar. ama genellikle karar verme konusunda kararsız olduklarından ve risk almaktan da korktuklarından oy birliği ile alakasız bir başka hücreyi lider seçmeyi tercih ederler. böyle embriyolarda gelişim tam bir kaos şeklinde oluşur ve yapışık ikizlik, yapışık üçüzlük, dördüzlük hatta yapışık dokuzluk da böyle bir kaosun sonucu ortaya çıkar.

Bu aşamada ortaya çıkan bir başka tip olan "Yardımcı Şefkatli Lider" tipi de kontrolü ele geçiren liderin hücrelere "bölünün layn" komutunu vermek yerine şefkatle yaklaşarak "ayy canıım canınız yandı mı, du ben bi yardım ediim bölünmenize" demektedir.

hücreler en acısız şekilde bölünmeye çalışırken sündükçe sünerler ve inceldiği yerden kopamayan hücrelere bu Yardımcı şefkatli lider yardım etmeye koşar. kötü tarafı hem bölünme gecikir hem de bi süre sonra lider hücre hepsine yetişemez olur ve "ne haliniz varsa görün ya amaan" deyip bıkar ve olayı kendi haline bırakır.

(devamı da var kesin)

 
Toplam blog
: 121
: 2834
Kayıt tarihi
: 09.07.06
 
 

Başkentte doğmuşum ve orada gidilecek tüm okullara gitmişim: ODTÜ-Psikoloji ve Ankara Üni. İletiş..