Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Aralık '06

 
Kategori
Mizah
 

Lider, doğmadan nasıl belli olur?-2

Lider, doğmadan nasıl belli olur?-2
 

Doğumdan önce embriyo aşamasında gözlenen başka bir tip de Sanatçı-Yaratıcı tiptir. Bu tip lider hücre, bölünmeyi kontrol etmediği halde diğer hücreleri bunu yaptığına inandırır. Genellikle ortaya çıkacak olan sonucu kendileri de bilmedikleri halde bildiklerine inanan bu tip lider hücreler, bölünme konusuna yenilikler getirmede ısrarcıdırlar ve tüm hücreleri aynı anda ikiye değil üçe beşe ve sekize bölünebileceklerine, aslında bölünmeye ihtiyaçları bile olmadığına, bunu düşlemelerinin yeterli olduğuna da  inandırırlar. böyle lider tipi hücrelerin kontrölündeki embriyolar da doğmadan doğduklarına inanır ve henüz zigot haldeyken bile "düşlüyorum o halde varım" gibi düşüncelere sebep olan da bu tip lider hücrelerdir.

Doğumdan önce tespit edilebilen bir başka liderlik türü de "Yıkıcı Liderlik"tir. Bu tipte başlangıçta olayın seyrine hakim olup hücre bölünmesini sevk ve idare eden lider hücre bir noktadan sonra kendine fazla güvenmekten ve hayranlık duymaktan, bir yandan hücrelerin bölünmesini körüklerken öte yandan bölünmüş hücreleri yeniden birleşmeye zorlar ve böyle böyle derken bebeğin organları iki ileri bir geri gelişir hatta bir süre sonra da bu lider hücre yüzünden bebeğin gelişimi durur. bebek embriyo halinde doğar. bu tip lider hücre özelliği sadece bir nesilde görülmesine ve genlerle aktarılmamasına rağmen arada bir nedeni bilinmeyen bir şekilde yeniden ortaya çıkabilir.

"Doğum Öncesi Dışa Dönük Tip" dediğimiz bir liderlik tipi bebek anne karnında gelişimini tamamladıktan sonra ortaya çıkan bir başka liderlik tipidir. Bu tip liderlik bebeğin annesini nasıl aşerttiğinden bellidir. Eğer gecenin bir vakti tam da uyumaya yakın bir anda annenin canı babanın hayatta bulamayacağı birşey isterse o çocuk kesin lider olacaktır.

Bu tip lider bebek, önce annesini dürtükleyip babasını kaldırmasını ve ardından herkesi emrine amade etmeyi kafasına koymuştur ve babası annesinin istediği şeyi bulamayacağı için ve annesi de hayatta yemiyeceği bir şeyi ilk kez onun için yemeden uyumayacağından, kafadan kazanmıştır.

Son olarak bir de doğum sırasında ortaya çıkan prematüre-liderlik vardır ki o da çocuğun doğumun beklendiği ve hesaplandığı zamanlarda değil kendi kafasına göre alakasız bir zamanda doğmaya karar vermesiyle belli olur. Bu tip lider bebekler genellikle anneleri bir otobüsteyken, ya da sinema salonunda doğmak ister ve etrafındaki herkesi harekete geçirerek, herkesin onun doğumunu dünyanın en önemli meselesi sanmalarını sağlarlar.

Bu tipler de genellikle az gelişmiş ülkelerde görülüp geleceğin sabırsız-aceleci yanı ağır basan, gösteriyi seven, dünyayı ayağa kaldıran ama oturduğu koltuktan asla kalkmayan liderleri olurlar.

 
Toplam blog
: 121
: 2834
Kayıt tarihi
: 09.07.06
 
 

Başkentte doğmuşum ve orada gidilecek tüm okullara gitmişim: ODTÜ-Psikoloji ve Ankara Üni. İletiş..