Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ocak '12

 
Kategori
Futbol
 

Lider geri döndü! Galatasaray 4-1 İBB

Lider geri döndü! Galatasaray 4-1 İBB
 

Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısı bu akşam oynanan maçlarla başladı. 18.hafta mücadelesinde, lider Galatasaray, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u ağırladı. Emre Çolak'ın yıldızlaştığı maçtan sarı kırmızılılar dört golle ayrıldı.

Aslında çok keyifli başlayan bir mücadele değildi bana göre. Emre Çolak'ın golü erken geldi, iyi de geldi ama yine de takımdaki belli başlı sorunları kapatmadı. Organize olmakta zorlanan, oyun kuramayan, iyi pas yapamayan bir ev sahibi takım vardı sahada. Daha iyi bir başlangıç beklerdim. Lakin Fatih Terim'in güvendiği gençlerden Emre, kesinlikle çok önemli bir gol attı. Bu gol aslında bence bir şeylerin göstergesi.

Genç bir futbolcu. Normalde bu tür futbolcular çok fazla risk almazlar. Kendilerine güvenemezler. Emre öyle değildi. Fatih Terim forma vermeye başladığından beri kendine daha da arttı güveni. Hocası onu oynattıkça mahçup etmemek için elinden geleni yaptı ve bence genel olarak iyi de bir performans sergiliyor. "Adam olacak çocuk" görünümünde. Umarım Aydın gibi yıldızı erkenden kaymaz, böyle devam ederse çok iyi yerlere gelebilecek, Arda abisi gibi olabilecek sanırım. Türk futbolunun böyle isimlere ihtiyacı var.

Galatasaray'ın yediği gole bakarsak, savunmada ciddi bir sıkıntı gördüm ben. Visca şut vururken önünde duran Engin, topa arkasını dönüyor. Hem Muslera'nın önünü kapatıyor, hem de gelen şuta hiçbir müdahelede bulunmuyor. Bu bence yanlış. Ayrıca, o topun Visca'ya gelmesi ve vurdurulması da savunmadaki bir eksik olarak görülmeli. Orada vurdurursanız, golü yersiniz tabii ki. İBB de pozisyonda iyi geldi bana göre, güzel bir atak organizasyonuyla golü buldular.

İkinci yarısı çekişmeliydi. Galatasaray daha saldırgandı, kendine daha güvenir bir şekildeydi. İstenen futbolu oynamaya başlamıştı. Zaten attığı gollerle de bunu gösterdi. Genç aslan Emre Çolak bir gol daha atarak bu akşamın unutulmaz isimlerinden olmayı başardı. Ardından Milan Baros'un golü geldi ki Baros bu akşam bence hırslı ve istekliydi. Özellikle ikinci yarıda kendini iyi gösterdiğini düşünüyorum. Onun o galibiyet isteği yeterli. Sahada takımı ateşleyebilen bir isim. Selçuk'un golüyle perde kapandı. İBB defansı uyurken, o geldi ve golü attı. Fakat bence o golde de görülmeyen bazı şeyler vardı.

Golün oluşumuna bakarsanız, Galatasaray mücadele ediyor, pres yapıyor, top alıyor ve iyi paslaşıyor. Dakika olmuş 90, takımınız iki farkla önde. Normalde futbolcular oyunu bırakır ama sarı kırmızılılar bunu yapmadı. Yorulmuş olan rakibinin üstüne daha da giderek bir gol daha bulmayı başardı. Bu da Fatih Terim'in takıma kattığı bir şey bana göre ve kesinlikle olumlu.

Genel olarak iyi bir Galatasaray izledik diyebilirim. İlk yarıdaki futboldan memnun olmasam da ikinci yarı iyiydi. Rakibin 10 kişi kalması da bir etken olsa bile iyi şeyler izledik. Lakin Kazım bence bu takımı bozan bir futbolcu. Onun yerine sağda daha etkili bir isim olmalı. Umarım transferde bu dikkate alınır. Ayrıca Felipe Melo'nun olmayışı da orta sahadaki kuvvet açısından takımı etkiledi. Engin onun yerini doldurabilen bir futbolcu değil. Bunun dışında, gol haricinde Galatasaray savunmasını da beğendim.

Daha da iyisini görmek istiyoruz liderden. Umarım ilerleyen haftalarda her şey daha da güzel olur. İki takıma da başarılar...

 

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..