Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Aralık '06

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Lider Keloğlan

Bildiğimiz Keloğlan... Bu çalışmanın ortaya çıkmasının asıl sebebi kültürel değerlerimizden olan Keloğlan masallarının kahramanını; bütün saflığı, dürüstlüğü ve pratik zekasıyla, yönetim dünyasına kazandırmaktır. Çünkü, yönetimsel yozlaşmadan çıkmanın tek yolu dürüstlük ve Keloğlan saflığında kalabilmektir.

Keloğlan keleşoğlan bizim kültürün, "saf ama dürüst lideri" anası kasabaya yollar, dönüşünde bir keçi alır almasına da, saflık bu ya, kırk hamirelerin oyununa gelir, takar arkasına bir köpeği "keçi" diye eve varır.

Gerisi malum, anası sopayla kovalar. Keloğlan düşer yollara…

Çıkınını alır omuzuna, başlar yanık bir türkü seslendirmeye:

- "Ben bir garip keloğlanım, eşşeğimin yok palanı.. Varım yoğum doğruluktur, hiçte sevmem ben yalanı…" diye diye varır bir plazanın önüne, ne sandınız? Her zaman saray önününe varacak değil ya, Keloğlan bu, "al takke ver külah" der; artık "yönetim gurusu" olmuştur. Yaşamını doğruluk üzerine adayan bir Lider.

Bu arada Keloğlan’ın saçı hariç, kılık kıyafet yerindedir. Saçı yine kel… Adı üzerinde Keloğlan. "İki dirhem bir çekirdek" imajı yenilenmiştir.

"Günaydınlar" diye seslenir bütün saflığı ile x-ray cihazından geçerken, güvenlik görevlilerine.
Ve ilk ders :
Gülümseyin der; "gün nasıl başlarsa öyle devam eder" diye nasihat eder. Şaşakalır plaza güvenliği.
Sonra, asansöre yönelir şaşkın bakışlar arasında, buda kim? Sorusunu sormaktadır. Plaza yerleşikleri .

"Günaydınlar" diyerek selamlar herkesi fakat nafile.

Kararlıdır; günaydın, demeye alıştıracaktır, "plaza yerleşiklerini" ertesi gün; daha ertesi gün denemekten vazgeçmeyecektir.

X Holding'in bulunduğu, katta gelmiştir. Bu kez, "yönetici asistanı-" engeline takılmıştır. Ardı arkası kesilmeyen, sorular, sağanak yağmur olup, yağmaktadır. Kim aramıştı diyeyim? vs…

Halbuki, karşısında "kelli felli bir Yönetim Gurusu" durmaktadır.
Keloğlan diye, takdim eder kendini yönetici asistana, o dakikaya kadar, somurtan surat, gülümsemeye başlamıştır.

- "Hoş geldiniz Keloğlan Bey" diyerek ikramda bulunmak ister alaylı tavrıyla.

Bu arada, X Holding sahiplerinden Hulusi bey, olup biteni gizli kameradan takip etmektedir. Hemen asistanı arayarak, ofisine kabul eder Keloğlanı.

Hulusi Bey, çocukluktan tanır Keloğlanı.
Hoş beşten sonra, asıl meseleyi açar; Hulusi Bey.

X Holding yeniden yapılandırılacaktır. Yani, re-organize olacaktır. Gerekirse, küçülme yoluna gidecektir. Çünkü, global rekabette dayanmak için, maliyetlerin düşürülmesi ve toplam kalite yaklaşımını uygulamak gerekmektedir. ISO standartları yakalamak gerekmektedir. Bir de "Çin fobisi" başlamıştır. Bunun etkilerinden holdingi korumak gerekmektedir.

Kısaca, Holding tepeden tırnağa elden geçirilecektir. Kara delikler kapatılacaktır, sıkı bütçe disiplini uygulanacak ve İnsan kaynağı eğitilerek, günün rekabet koşullarına hazırlanacaktır.

Bunun için Keloğlan, CEO olarak, holdingin başına getirilir.
Hulusi Bey; Keloğlana ofisini gösterir.
Bu arada, Hulusi Bey’e "renkli istatistiki yalanlarla" dalkavukluk yapan güruh, bu durumdan rahatsız olmuştur.

Çünkü, ayaklarının altındaki, kırmızı halının yavaş yavaş kaymaya başlayacağını anlamışlardır Artık kara deliklerin sebebi olan, konforizme son verilecektir. Özel jet uygulamaları vs…

Günün sonuna yaklaşılırken, kapısı açık unutulan arşiv bölümü, dikkatini çeker Keloğlanın; tozlu dosyalar arasında, eski bir yönetici olan Bücürüğe rastlayacaktır.

Bücürüğün hikayesini duyunca, aradığı yardımcıya ulaştığını düşünür ve o günden sonra Bücürüğü yanından ayırmayacaktır.

İlk iş olarak; Bücürük beyden; holding hakkında bir rapor hazırlaması talep eder. Buna gore yeniden yapılanma sürecine girilecektir.

Raporun hazırlanması sonrasında, ortaya "şişmanlamış" kalp damarları(finansman damarları) tıkanmış ve adeta "adama gore iş" yapılanmasının doğduğu bir organizasyon çıkmıştır karşısına .

Reçete hazır, zayıflama yoluna gidilecek. Sıkı bir diyet uygulanacak ve kültür-fizik(sanat) hareketlerine devam edilecektir.

devam edecek...

 
Toplam blog
: 92
: 766
Kayıt tarihi
: 05.12.06
 
 

1970 Tarsus doğumluyum. İlk ve orta öğrenimimi Tarsus'ta tamamladım.Yüksek öğrenimimi Atatürk Üni..