Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Temmuz '10

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Lider olma

Lider olma
 

Yıldız Olmak


Lider sonradan olunur mu, bilinmez. Doğarken hamurumuzda bulunmalı. Şarkı söylemek gibi, yıldız bir futbolcu olmak gibi. Liderlik bıçak sırtında yürümektir. Öngörülü olup sezgilerimize güvenmeliyiz. Zaaflarından arınmalı, gücün miktarını iyi ayarlamalıyız. Liderlik önde olmayı gerektirir, cesur olmayı gerektirir. Herkeste bu cesur yürek yoktur. Hem zeki hem akıllı olmayı bilip, rüzgarla savaşmak yerine, uyumlu olmak demektir.

Arkanızdaki, önünüzdeki, yanınızdaki kişileri ve kitleleri etkilemeniz gerekir. Bu etkileme anlık değil sürekli olmalıdır. Her insan sizi değerli bulmalı. Bunun çin kendinizi donanımlı hale getirmelisiniz. Bu donanımı elde edecek amaçlarınız olmalıdır. Bu amaçlar sizi lider yapacaktır. Ayrıca; inandıklarınızı körü körüne savunmak yerine, çok yönlü düşünerek o anki duruma en uygun hareket etmeyi bilmelisiniz. Bunun yanında risk analizlerini çok iyi tahmin etmelisiniz.

Lider her mevkide olabilir. Bir okul yöneticisi, bir roman yazarı, bir şirket yöneticisi lider olabilir. Bir ülkenin bir milletin lideri olmak ise başka bir şeydir.

Mustafa Kemal Atatürk Türk milletinin önderi ve lideri olmuştur. Önce Kemal adını haketmiş, sonra Gazi adını haketmiş ve en sonunda milletin kendisne armağan ettiği Atatürk soyadı ile bütünleşmiştir. Türkiye'li her vatandaş, Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde onunla birlikte Türkiye Cumhuriyetini kurmuştur.

 
Toplam blog
: 259
: 442
Kayıt tarihi
: 23.04.09
 
 

Merhaba ben Manolya. Edirne doğumluyum. Eğitim'e hizmet ediyorum ve bu yolun gönüllüsüyüm.Şiir yazma..