Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '09

 
Kategori
Siyaset
 

Lider olmak böyle bir şey!

Lider olmak böyle bir şey!
 

Başbakan Tayyip Erdoğan


Bundan sadece birkaç hafta önce Lider olmak başka bir şey diye bir makale yayınlamıştım. Makalemde Olmert’in ve Ahmedi Nejat’ın haklı ya da haksız halkının çıkarlarını gerektiğinde masaya yumruğunu vurarak dünyaya kafa tutarak savunduğunu ve Hayıflandığımı belirtmiştim. Niye bizde böyle liderler yok diye. Ama geçen gün Sayın Başbakanımızın Davos’ da yapmış olduğu çıkışı görünce sanki Sayın Başbakan, benim makalemi okumuş duygularıma tercüman olmuştu. İşte bu kadar basit, müstemleke memleket olmadığımızı bütün dünyaya gösterdi nihayet. Hiçbir devlet başkanının her ne kadar aynı düşünceyi paylaşmasam da benim ülkemin başbakanının gözlerinin içine elini sokacak şekilde kendini kaybedecek derecede bağırarak konuşamaz. Hele ki bu gün varlığını benim atalarıma borçlu olan bir milletin cumhurbaşkanının hiç haddi olmamalı. Ne çabuk unuttular İspanya ve Almanyada yapılan soykırımları bizim atalarımız kucak açmamış olsalardı, Paris Büyükelçimizin toplama kamplarına götürülmek üzere trene bindirilen Yahudileri bunlar benim vatandaşlarım deyip canı pahasına 20 bin Yahudi’nin canını kurtarmamış olsaydı bu gün belki varlıklarını bile sürdürmüyor olacaklardı.

Olmadı Sayın Peres olmadı kesinlikle Başkanımızdan ve Türk halkından özür dilemelisiniz, hem de derhal, vakit kaybetmeden eğer biraz tarihe saygınız varsa biraz olsun Türk halkına minnet duyuyorsanız derhal özür dilemelisiniz. Başbakan Tepki vermekde sonuna kadar haklıydı, Ermeni lobicisi İsrail yanlısı medoretörün yaptığı saygısızlık tölere edilecek gibi değildi bence, başbakan en doğrusunu yapmıştır. Kendisine Türkiye cumhuriyetinin bir vatandaşı olarak teşekkür ediyorum. Kim ne diyecekse kim ne yapacaksa yapsın. Biz Dünyanın 17. Avrupa’nın 7. büyük ekonomisi olan yüzyıllardır devlet geleneği olan bir milletiz. Ordusu Dünyanın en güçlü ordularından biridir. Türkiye cumhuriyeti Kesinlikle bir kabile devleti değildir kim olursa olsun herkes haddini bilmek zorundadır. Sayın Başbakanın Atatürk çizgisine gelmesi ve Atatürk’ü örnek alması ve göstermesi de ayrıca sevindirici. Bakın başbakan ne diyor. Atatürk, Mehmetçiğe bir şey söylüyor. "Ben size ölmeyi emrediyorum" diyor. Bir taraftan bu mücadelelerin içinde gelen bir milletin torunu olacaksın, bir taraftan da şu ne der bu ne der diye düşüneceksin. İzzetimizle onurumuzla kimseyi oynatmayacağız.

Dışişleri Bakanlığından bu olayın sonuçları olarak şunların olabileceğı konuşuluyor:

1. 24 Nisan'da ABD'deki Yahudi lobisi yeni Başkan Obama'nın Ermeni olayları konusundaki rutin açıklamasında "Soykırım" sözcüğünü kullanmasına karşı lobi yapmaz.

2. ABD Kongresi'ne gelebilecek herhangi bir soykırım tasarısı herhangi bir sıkıntı olmadan geçer.

3. İsrail'in son dönemde kapalı kapılar ardından dile getirdiği "Hamas terör örgütü, bizim Hamas'la mücadelemizi eleştiriyorsunuz siz de aynısı Kürtlere yapmıyor musunuz" tezi artık daha yüksek sesle dile getirilir. PKK ile mücadele konusunda ABD ve Avrupa'daki Yahudi lobisinden gördüğü destek ortadan kalkar.

4. Bu konu Ermenistan ile Türkiye yakınlaşmasının da olumsuz etkileyebilir Ermeni Diasporası tüm dünyadaki Yahudi lobilerinden destek almaya başlayabilir.

5. Türkiye’nin başta Ortadoğu sorunu olmak üzere tüm dünyada başlattığı “kolaylaştırıcılık-arabuluculuk” atakları sona erer.

6. Türkiye’nin BM Güvenlik Konseyi’ndeki “tarafsız ülke konumu” zarar görür.

7. Başbakan Erdoğan döneminde İsrail’de Ariel Şaron, Ehud Barak ve Ehud Olmert başbakanlık yaptı. Başbakanın kendisine “Filistin’e tank üzerinde girmek bana ayrı bir keyif veriyor” diye söylediğini ifade ettiği başbakanın ikisi de asker olan Şaron veya Barak olabileceği belirtildi. Şimdiki Başbakan Ehud Olmert ise sivil.

8. Erdoğan toplantıyı terk ederken Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa ile kucaklaştı. Bu sırada BM Genel Sekreteri Ban Ki Mun’un Amr Musa’ya oturmasını işaret etmesi dikkat çekti.

Yukarıda belirtilen her şeyi çok rahatlıkla belki daha fazlasını bile yapabilirsiniz. Benim Yahudi dostlara âcizane tavsiyem Gazzede yapılan katliamın sorumlusu bizler değiliz. Türkiye gibi tarih boyunca her zaman en zor zamanlarınızda bile yanınızda olan hep dostluk elinin sıcaklığını hissettiren bir ülkenin insanlarını kaybetmeyi hiçbir şey için göze almazdım. Bir gün ihtiyaç duyabilirsiniz. Tarih bunu ispatlamıştır kimin dost kimin düşman olduğunu.

http://www.itp.tv.tr/

 
Toplam blog
: 65
: 1528
Kayıt tarihi
: 08.02.08
 
 

Ben Ankara'nın Polatlı ilçesinde 1962 yılında doğdum. Tahsil hayatımı Ankara'da tamamladıktan ve ..