Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Temmuz '10

 
Kategori
Siyaset
 

Liderler evde buluşsun..

Liderler evde buluşsun..
 

Son günlerde tartışılan Başbakan'ın muhalefet liderlerine yaptığı görüşme çağrısına olumlu yanıt gelmeyince, Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin bakın nasıl bir çözüm bulmuş.?

-Liderler evlerinde buluşsunlar.. Siyasi parti genel başkanlarının birbirlerini evlerinde ziyaret etmesini öneren Şahin, birbirlerinin çayını kahvesini içmesi çağrısında bulunmuş..

Biliyorsunuz, geçtiğimiz günlerde Erdoğan, terör'ün sonlandırılması için muhalefet liderlerine çağrı yapmış, ancak muhalefet liderlerinden "Erdoğan'ın çağrısını kabul etmeyiz, Cumhurbaşkanı çağrı yaparsa görüşmeyi kabul ederiz" şeklindeki açıklamalarıyla çağrı askıda kalmıştı..

Mehmet Ali Şahin de en güzel çözüm şeklini bulmuş, "Evde buluşsunlar" demiş..

Bunlar, bu yönetim, bu muhalefet liderleri, terör'ü sonlandıracaklar ha?

Hep söylüyoruz, kürt meselesi ile terör meselesini birbirinden ayrı meselelerdir..

Kürt kökenli kardeşlerimizle kimsenin sorunu yoktur..Demokratik haklar gelişim süreci içinde sistemin akışıyla birlikte çözülebileceğine inanıyorum..

Esas meselemiz, dış kaynaklı terör mekanizmasını çökertmektir..

Başta bizi yönetenler olmak üzere, muhalefet liderleri dahil, dış güçler tarafından terör'ün bitimi istenmediği sürece terör'ün sıfırlanamayacağı bilindiği için siyasi liderlerin birbirleriyle de görüşme isteği olamamaktadır..

Tıpkı IMF'nin ülkeye ekonomi alanındaki dayatmaları gibi, terör olayında da dış güçlerin dayatmaları ve yönlendirmeleri var.

Dolayısıyla terör konusunda liderlerin birbirleri ile yaptıkları, polemiklerden ileri gidememektedir..

Başbakan, muhalefet liderlerine çağrıda bulunmuşmuş, Cumhurbaşkanı davet ederse buluşup konuşrlarmışmış, Meclis Başkanı evde buluşsunlar demişmiş..

Ne ev buluşması kardeşim..Ne çayı, ne kahvesi?

Ağlayan anaları ve ağlayacak anaları oyalamak için laf ebeliğini ve laf canbazlığını lüften bırakınız..

Çözüm yeriniz Meclisin çatısı değil mi kardeşim?

Ev'in çatısında ne işiniz var?

Anlıyoruz ki, Türkiye'nin Orta Doğu liderliği konusunda henüz erken, çünkü bazı Orta Doğu ülkeleriyle vizelerin kaldırılması ve Arap iş adamlarıyla işbirliği çalışmalarına girildiği vakit AB tarafından sindirilemediğini son terör olaylarından anlıyoruz..

Kısaca, siz ne kadar terör'e dair polemik yaparsanız yapınız, dış güç konjonktürü istemedikçe terör'ün son bulması biraz zor gibi gözükmekte..

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..