Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ocak '12

 
Kategori
Güncel
 

Liderlerin 10 Ocak çalışan gazeteciler günü mesajları ve bir emsal

Liderlerin 10 Ocak çalışan gazeteciler günü mesajları ve bir emsal
 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül:

- Hür ve tarafsız basın, çoğulcu ve özgürlükçü demokrasinin temel unsurlarından biridir. Basın çalışmalarının çalışma şartlarının iyileştirmesi temel arzumuzdur.

* * * * * * *

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan:

- Günümüz Türkiyesi'nde medyanın geçmiş dönemlere kıyasla daha özgür ve de çoksesli hale gelmesinde, hükümetimizin öncülük ettiği demokratikleşme ve şeffaflaşma politikaları da kilit rol oynamıştır.

* * * * * * *

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç:

- Medya mensuplarımızın özlük haklarının iyileştirilmesi gibi konularda ilgili kurumlarımız tarafından ciddi çabalar sürmektedir.

* * * * * * *

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış:

- Hükümet olarak basın özgürlüğünün önündeki engelleri kaldırdık. Gazetecilerin daha uygun koşullarda çalışabilmeleri için Cumhuriyet tarihinde görülmemiş ölçekte tarihi adımlar attık.

* * * * * * *

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu:

- Gönül isterdi ki bugünü bayram günü olarak kutlayalım. Ne yazık ki içinde bulunduğumuz şartlar bize bu imkanı vermiyor. Medyanın sesi hepimizin sesidir. Sivil toplumun, ezilenin, mazlumun sesidir. İzmir'de karakolda dayak diyen kadının sesidir. O ses, kendi uçağı tarafından bombalanarak can veren 35 yurttaşımızın sesidir. Medyanın sesini kesmek aynı zamanda herkesin dilini kesmek demektir. Dilsiz demokrasi de örtülü diktatörlüktür. Bugün 97 gazeteci hapiste tutuluyor. Bunun 18'i kadın. Böyle bir rejim, 12 Eylül sıkıyönetim döneminde yaşanmayan bir tablonun oluşmasını sağladı. Hapishanedeki gazeteci sayısının azlığı ya da çokluğu ile demokrasi ölçülüyorsa bizim ülkemizde demokrasi yoktur. AKP bu konuda dünya çapında rekora imza attı. Hapiste gazeteci sayısında dünya ikincisiyiz. Herhalde neden birinci değiliz diyorlar. 10 Ocak 2012 Türkiyesi'nin basın özgürlüğü açısından 10 Ocak 1961 Türkiyesi'nin gerisinde. Bu ayıbı bu toplum kaldıramaz. Tarihimizden silip atmalıyız. Hükümet aleyhine yazı yazdın mı doğru Silivri'ye...

* * * * * * *

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak:

- Bugünü yürekten ve gönülden kutlamak isterdik. Ne yazık ki bu kadar huzurlu, rahat değiliz. Bu ülkede gazetecilik suç sayılıyor, çünkü bu ülkede gazeteciler cezaevinde, gerçekleri yazdıkları için tutuklandılar, iktidardan gelen talimatlara uymadıkları için boyun eğmedikleri için gazeteciler işlerinden çıkartılıyorlar. İleri demokrasiden, reformdan, özgürlüklerden bahseden bu iktidar döneminde tutuklu gazeteci konusunda dünya rekoru kıran ülke haline geldik.

* * * * * * *

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu:

- Gazetecilik özlük haklarının giderek yok edilmesi, editoryal bağımsızlığın ortadan kalkması, gazetecilerin sansür ve oto sansür baskısı altında çalışmaları sonucunu doğurmuştur. Günümüzde basın kuruluşlarında neredeyse nitelikli gazetecilere gerek kalmadığı görülmektedir. Düşünceyi iade özgürlüğünün olmadığı bir ülkede demokrasiden söz etme olanağı yoktur. Çalışan gazetecilerin sorunlarına ve basın özgürlüğüne ivedi olarak çözüm bulunması için TBMM' yi göreve çağırıyoruz.

* * * * * * *

Odatv danasının tutuklu sanığı Odatv.com 'un genel yayın yönetmeni Barış Pehlivan, internet sitesinde Fethullah Gülen ile ilgili haberlere yapılan okur yorumlarını geri çekmediği ve gönderilen tekzip yayımlamadığı iddiasıyla 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Barış Pehlivan:

- Kararda hakaret içeren yorumların ne olduğu belirtilmiyordu. Buna karşın 49 adet yorumu kaldırdık. Bugün Çalışan Gazeteciler Günü. Vereceğiniz karar tarihe geçecektir. Beraatımı istiyorum.

 
Toplam blog
: 161
: 1259
Kayıt tarihi
: 03.05.11
 
 

İzmir Karşıyaka'da yaşıyor Maliye mezunu http://www.karsiyakahaber.com/ yazarı   ..