Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ocak '12

 
Kategori
Güncel
 

Liderlik, zorlu Kulvarlar ve yarına kalan

Liderlik, zorlu Kulvarlar ve yarına kalan
 

Liderler, size kırmızı halıda yol açanlardır.


Gündemin bir hayli yoğun olduğu bir dönemden geçiyoruz. Haberler manşetlere sığmıyor. Vergiler öde öde bitmiyor. Piyasada döviz uzun bir yükselişten sonra düşüşe meyletmiş, piyasalar kardan adam kılığında.

Yavru vatan ile birlikte yas tutuyor milletimiz giden mücahit bir Cumhurbaşkanı’nın ardından. Bir mücadele lideri toprağa verildi. Peki ya verdiği mücadele, onun ömrü nedir acaba? İnsan ömrü bilinmez, lakin bir mücadele öyle mi? 13 Ocak günü bundan sonra takvim yapraklarında ne yazacak dersiniz? Özgürlük savaşçılarının nişanlarını en mağrur şekilde yükseklere taşıyan milletler bu savaşlarının son noktasına kadar sürdürülmesi için çabalıyorlar. Kıymetini bilenlerin kalbinde yaşatacağı bir isim Denktaş, nur içinde yatsın. Başımız sağ olsun.

Tarihe isim veren bu büyük savaşçıların bıraktıkları en büyük eser, sporu, sanatı, ekonomisi ile güçlenerek ilerleyen bir medeniyet değil midir? Çağdaş medeniyetlerin kulvarlarında yarışan pek çok isim de onların ardından giden bağımsız temsilcilerimiz. Aradan yıllar geçip de bu güne dönüp bakabilmek mümkün olsa neler söylenirdi? Hangi şampiyonlar, hangi sanatçılar, hangi başarılar en çok “vay be o zamanlar neler olmuş” dedirtirdi şöyle bir düşünelim...

Mesela Meltem Cumbul’un önceki gece Madonna’nın hemen ardından sahne aldığı “Altın Küre Ödül Töreni” genç sinema oyuncularımızda nasıl ufuk açıcı bir etki oluşturacak, bir gün orada hangisi ödül alacak? Sertap’ın 2004 Eurovision birinciliğinin yarattığı o sevinci hatırlayalım, ona ne kadar da yakışmıştı, öyle değil mi? Biraz daha geriye gidelim, 2000’in 17 Mayıs gecesinde hangimiz Galatasaraylı değildik ki? Pek çok başarı var listede, burada tek tek saymak mümkün değil.

Son dönemde beni sevindiren bir başka başarı da Boğaziçi Caz Korosu’nun dünya birinciliği oldu. Bir süre önce internette yayınladıkları video ile tüm Türkiye tarafından tanınmışlardı. Metro, vapur ve metrobüslerde verdikleri mini konserlerle internet camiasında yankı uyandıran topluluk, böylece bir sponsor bularak bu yarışmaya katılmış. Bir hafta boyunca Avusturya’da düzenlenen Dünya Koro Şampiyonası’nda ter dökerek 16 Temmuz 2011’de, çağdaş müzik ve folklor kategorilerinde dünya şampiyonu oldular. Türkiye’yi böyle büyük başarıyla temsil eden Boğaziçi Caz Korosu’nu tebrik ediyorum. 2011 yılı yazı başında kendilerinin folklorik gösterilerini canlı olarak uluslararası bir konferansta hayranlıkla izlemiştim. O zamanlar şampiyon olacaklarını ne onlar ne de biz henüz bilmiyorduk, oradaki izleyiciler olarak meğer biz ne kadar da şanslıymışız.

Hep uzaklara bakmayalım. Benzer şekilde jimnastikte dünyada ve Avrupa’da önemli başarılara imza atan eğitmenler var aramızda. Onlar da birer özgürlük savaşçısı aslında. Onlardan biri, yavru vatandan çıkıp gelmiş, ana vatanın çocuklarını, Manisalı çocukları dünya ile yarıştırıyor. Onun disiplini, tekniği ve idealleri bizlerin hayatına da ışık tutuyor. Şüphesiz burada ismini zikretmek istiyorum. Üç yıldır benim de eğitmenim olan sayın Gürkan Er’den bahsediyoruz. Kendisinin uyguladığı program hayatıma pek çok anlamda olumlu etki yaptı. Öyle ki, bu soğukta öğle saatinde seve seve, koşa koşa çalışmalara gidiyorum. Spor, hayatımın bir parçası haline geldi, kendisine minnettarım. Şahsında CBÜ Aerocim’e ve şampiyonlara başarılarının devamını diliyorum.

Belki de çok uzaklara bakmamak gerek, liderler aramızdalar. Çok sevdiğim bir büyüğümün dediği gibi: işini iyi yapan herkes liderdir. Biz hepsi ile gurur duyuyoruz. Vatanımızın hayırlı evlatları, iyi ki varsınız.

Aşk’ta kalınız.

 
Not: Bu yazı 18 Ocak 2012 tarihli Manisa Haber Gazetesi'nde de yayınlanacaktır.

 
Toplam blog
: 149
: 652
Kayıt tarihi
: 07.04.10
 
 

Sazsız söze ezgiler diziyoruz, birer birer. "Kim" olduğumuzun belli olmadığı bu dünyada K..