Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ekim '06

 
Kategori
Futbol
 

Liderlik bu hafta belli olacak

Liderlik bu hafta belli olacak
 

Takımların gerçek gücünü, eleme usulü maçlarda daha iyi görebiliriz. Karşısına çıkan her rakibi eleye eleye finale çıkan ve son yumruğu da orada indirip rakibini nakavt eden bir takımın şampiyonluğu önünde şapka çıkarmamak mümkün değildir.

Lig, bu anlamda biraz daha oynak... Sadece sizin aldığınız puanlar değil, rakibinizin kaybetteği puanlar da önemli rol oynuyor. Geçen yıl ki durum bunun çok yakın bir örneğidir.

Son haftaya başabaş giren ve averajla ikinci sırada olan Galatasaray, Fenerbahçe'nin puan kaybetmesiyle ipi göğüsleyiverdi. Oysa Sarı Lacivertliler Cim Bom'u hem sahalarında hem deplesmanda yenmişlerdi. Yani eleme usulü bir sistem olsaydı, Galatasaray çoktan elenmiş olacaktı.

Ben şampiyonluğa oynayan takımların, önüne çıkan her rakibi çatır çatır yenerek bu ünvanı elde etmelerini istiyorum. Gerisi biraz fanatiklik...

Onuncu hafta sonunda bu yıl ligin zirvesinde sürpriz bir takım var: Vestel Manisa... Ersun Yanal'la atağa kalkan Vestel, bence geçen yıl Fenerbahçe'yi şampiyonluktan eden takımdı. Eğer Sarı Lacivertliler Manisa'ya yenilmesiydi, Denizli beraberliği onları puan farkıyla şampiyon yapacaktı.

Neyse geçmişe mazi derler... Geldik bugünlere... İşte Fenerbahçe'nin önüne çıkan harika bir fırsat... Bir taraftan geçen yılın hesabı, bir taraftan alınacak bir galibiyetle zirveye kurulma imkânı... Bırakın Avrupa'daki dereceyi, Türkiye liginde şampiyon olmak isteyen bir takım için bundan daha güzel fırsat mı olur?

Lider Vestel'i sahası ve seyircisi önünde adam gibi yenersin, alırsın emanetini, zirveye kurulursun. Yok bunu beceremeyecek kadar güçsüzsen, konuşacak ne kalıyor ki...

Aynı şey Vestel için de geçerli... Madem onuncu haftadır puan farkıyla lidersin, en yakın rakibini, kendi sahanda yenerek, puan farkını altıya yükseltirsin, alnının hakkıyla bu ünvanı aldığını da cümle âleme ilan edersin.

Beraberlik bile, lider Vestel için bir başarı... Çünkü aradaki puan farkı aynen kalacak ve koltuğunda oturmaya devam edecek...

Sonucu açısından kritik ve ilginç bir maç... Umarım aynı güzellikte bir oyun ve birbirinden güzel gollerle haftanın da en çok konuşulan maçı olur.

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..