Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Nisan '10

 
Kategori
Siyaset
 

Liderlik kolay değil

Liderlik kolay değil
 

Yumruklar, taşlar, yumurtalar havada uçuşuyor.

Önce Baykal’a, sonra Türk’e yapılan saldırıların , hiçbir zaman onaylanacak eylemler olmadığını herkes yazıyor, çiziyor, söylüyor. Olaylar acı ve çirkin.

Saldırılar, kimileri tarafından uygarca kınanıyor , konu üstüne demeçler veriliyor.

Bir de küfürler var havada uçuşan. Lider görülen kişiler televizyonun karşısına geçip basıyorlar küfürü. Çocuklara sevgileri, halka saygıları yok. Sanki hukuk işlemiyor görüntüsü sergileniyor. Siyasi liderliğe soyunmak, her babayiğidin harcı değil. Liderlik, hoş görünüm gerektiriyor. Lider, soğukkanlı olmak ve duygularını gizlemek zorunda. Aşırı duygusallık lideri güç duruma sokuyor.

Örnek olması gerekenler, iyi örnek olamıyorlar. Hiçbir dönemde siyasilerden böyle ulu orta küfürler işitmedik. Küfürlü sözler hiçbir dönemde, böyle sansürsüz bir şekilde yayılmadı, yayınlanmadı. Türk halkının, olayları tahrik edenleri, tırmandırmak isteyenleri iyi tanıyıp, kararını ona göre vermesi, ülke için kötü emel besleyenlerin oyununu bozacaktır.

Yurdumuzdaki kargaşa ve terör parti liderlerine sıçramış durumda.

Geçmişte, Demirel’e, Mesut Yılmaz’a, Özal’a, son olarak Türk’e yapılan fiili saldırılar oldu. Ayrıca İtalya başbakanının başına gelenler hepimizin gözü önünde.

Toplum içinde, hasta ruhlu olanlar çok. Önemli olan bunlara karşı nasıl önlem alınacağı.

“Size yapılırken iyi, bize yapılırken kötü” düşüncesinden daha ziyade olayların tırmanış şekline bakmak gerekiyor.

Toplumu sürekli gerecek demeç ve açıklamalar devam ettiği sürece üzücü davranışların olması kaçınılmaz görünüyor. Bu konuda siyasi liderlere çok büyük görevler düşüyor.

Hüseyin Seyfi.

 
Toplam blog
: 498
: 1546
Kayıt tarihi
: 12.08.07
 
 

Öğretmen Okulunu ve İktisat Fakültesi Kamu yönetimi bölümünü bitirdim, eğitimciyim, İyi derecede ..