Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '17

 
Kategori
El Sanatları
 

Lif Modelleri 2018 İlgi Çekici Şık Lif Örnekleri

Lif Modelleri 2018 İlgi Çekici Şık Lif Örnekleri
 

lif modelleri örnekleri


Sürekli olarak lif modelleri gibi elişi ürünlerin çeyizlerde demode olduğu söylense de 2018 yılında da ilgi çekici şık lif örnekleri çeyizlerin gözdesi olmaya devam ediyor.

İstanbul gibi koca bir metropol şehrinde Batıya ayak uydurmak istendiğinden dolayı çeyizlik ürünler terk edilse de, İç Anadolu’ya doğru gelindiğinde bu ürünlerin hala ilgi gördüğü görülmektedir.

İçinizde liflere ilgisi olan kişiler olabileceğinden dolayı lif modelleri hakkında günün modasını yakalamaya uğraşacağız.

2018 Yılında Popüler Olan Lif Modelleri Nelerdir?

https://www.orgucukiz.com/wp-content/uploads/2017/12/lif-modelleri-ornekleri-anlatimli.jpg

Yeni düğün sezonunda hangi lif modellerinin popüler olacağı, Eylül ayında örgü sezonunun açılmasıyla birlikte belli oldu. Çiçekli liflerden tutunda uzun liflere kadar birçok lif modeli yıla damgasını vuracak gibi görünüyor.

Çiçekli Lif Modelleri

https://www.orgucukiz.com/wp-content/uploads/2017/12/lif-modelleri-ornekleri-anlatimli-1.jpg

Lif modellerinde 2018 yılında çiçekli lif modelleri diğerlerine göre daha fazla ilgi görüyor. Yapacağınız liflere çiçekler ekleyerek günün modasını yakalamanız mümkün.

Örgü tasarım uzmanları lifler daha önceden yapıldıysa, bu yapılan liflere daha sonradan çiçekler eklenebileceğini ve bu sayede demode hale gelmiş olan liflerin bile yenilenerek güzelleşeceğini belirtiyor. Eğer sizin de eskide kalmış lifleriniz varsa bu liflere çiçekler ekleyerek yenileyin.

Uzun Lif Örnekleri

https://www.orgucukiz.com/wp-content/uploads/2017/11/uzun-lif-modelleri-660x330.jpg

Kullanım kolaylığı nedeniyle her yıl olduğu gibi 2018 yılında da uzun lif örnekleri diğerlerine göre daha fazla ilgi görecek. Özellikle sırt bölgesini keselerden kullanımının daha kolay olması, uzun liflerin tercih edilmesindeki nedenlerden birisidir.

Sizler de uzun lifleri örmeyi düşünürseniz daha çok pastel renklerde olan iplikleri kullanın. Pastel renkler bu yıl ilgi çekici şık lif örneklerinde en çok kullanılan renkler olmaya aday durumdadır.

Nazar Boncuklu Lifler

Bu lifler özellikle çeyizlerde kullanılıyor. Nazar boncukları nazarı engellediği düşünülen sembolik şeylerdir. Ülkemizde nazara olan inanç günümüzde de devam ettiğinden dolayı, nazar boncuğu simgeleri birçok örgü üründe yer almaya devam etmektedir. Bu yıl da nazar boncuklu lif örnekleri ile sıklıkla karşılaşacağız.

Nazar boncuğu simgesine yurt dışında şeytan gözü denilmektedir ve uğursuz olduğuna inanılır. Müslüman kültürüne böylesine olumsuz bir şey sokulmak istendiğinden dolayı nazar boncuğunun uğur getirdiğine dair inancın kültürümüze dahil edildiğini düşünenler var. Nazarın ciddi etkileri olabileceğinden dolayı ben şahsen nazar boncuklu liflerden uzak durmayı tercih ediyorum.

 
Toplam blog
: 12
: 1086
Kayıt tarihi
: 14.10.14
 
 

Sakarya Üniversitesi bünyesinde yer alan Mühendislik fakültesinin gıda mühendisliği bölümünden me..