Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '09

 
Kategori
Futbol
 

Lig lideri Fenerbahçe

Lig lideri Fenerbahçe
 

Fenerbahçe – Trabzonspor maçı çok kritik bir maç.

ORTA SAHA ÇOK RİSKLİ

Lider Galatasarayın elinden liderliği almak için sahada Fenerbahçe. Fenerbahçe ‘nin kadrosuna baktığımız zaman, orta sahası sırf hucum futbolundan oluşmuş adamlar var. Emre, Baroni, Özer, Mehmet Topuz.... Maç başladığında ise Trabzonspor elini kolunu sallayarak orta sahayı geçiyor. Trabzonspor'un yüzde yüzlük posizyonu hakem tarafından yanlış ofsayt bayrağıyla kesiliyordu. Fenerbahçe duran top kullanırken havada dolaşan top Trabzonlu’nun eline çarpıyor. Hakem peanaltıyı vermiyor.Gökhan-Lugano_Blica çok etkisiz. Fenerbahçe’nin defans adamları agresif oynamıyor. Agresif oynamaları gerek.Bu arada Guiza, Alex’in pasıyla 100%100’lük bir posizyonu harcadı. İspanyol futbolcu ne yaptığını kendisi bile anlamadı. Ama şu bir gerçekki. Fenerli forvetlerin hepsi kötü. Kötünün iyisi Guiza’dır. Alex bir posizyonda aşırtmak isterken aşırtamadı. İlk yarıda Trabzonspor Fenerbahç'eyi karşıladı. Trabzonspor'un forvetleri çok etkisiz. Trabzonspor kale önüne iyi geliyor ama sonuç yok. Trabzonspor seyircisi de maça çok güzel hazırlanmış. Nerede ne yapacağını çok iyi biliyor.İkinci yarıda eğer uzun süre gol olmazsa Fenerbahçe 70. dakikadan sonra kenardan takviye kullanabilir ama kenarda oyunu kurtarabilecek oyuncu yok. Ancak skoru koruyabilecek oyuncuları var. Bu maçta Fenerbahçe’nin ön liberosu yok. Selçuk ve Denizle başlasa iyi olurdu. Karşındaki çatladıkapıspor olsa defansif orta saha futbolcusu koyması gerek. İkinci yarıda Fenerbahçe ne yapacak?

TRABZON ETKİLİ GOL FENERDEN

İkinci yarıya Trabzospor gol posizyonuyla başladı. Colman çok önemli bir gol kaçırdı. Baroni pas verdi Colmana, o da bu ikramı geri çevirdi. İki takımda oyun disiplinlerini bozmuyorlar. Taraftar da kendi çapında eğleniyor. Fenerbahçe iyi oynamıyor. Top sürekli bordo mavililerde. Fenerbahçe refakat ediyor. Fenerbahçe'yle, Guiza ile 1-0 öne geçiyor. Benim için sürprizdi. İkinci yarıya iyi başlayan Trabzonspor golü yiyiyor. Trabzon sustu. Fenerbahçe çok rahat orta yaptırıyor. Bu sıkıntı açabilir. Serkanın ortasında kimse dokunamadı. Fenerbahçe ezberlerni bozması gerek. Mekanik olarak şuraya buraya pas atmaması gerek. Önü boş olunca basıp gitmesi gerek. Cesaretli olmalı Fenerbahçeli futbolcu. Cristian Baroni şutunu çekti kaleci kurtardı. Arkasından Trabzonun topu direğe çarptı.Her iki takımda gol yokluyor.Belliki orta saha bomboş. Selçuk veya Denizin devreye girmesi şart. Trabzonspor goller kaçırıyor. Daumun aklına geldi. Denizi soktu orta sahaya. Böyle başlaması gerekirdi en baştan.Fenerbahçe defansta çok riskli hareketler yapıyor. Trabzonu gole davet ediyor.Fenerbahçe maçı idare etme çabasında. Fenerbahçe’nin pas yapması gerek ama topu hep rakip takıma veriyor. Maçın son dakikalarına kadar maç çekişmeli geçti ve ilk yarıyı lider bitirdi. Trabzonla aramızdaki galibiyet farkını da koruduk.

Fenerbahçe ligin 2.yarısında puan kaybeder, kötü oynar ama takımı sonuna kadar desteklemek şart. Küsmeden..... Hakem kötü bir maç çıkardı. Uzatmeyı doğru gösterdi ama son ana kadar Trabzon'a gol şansı verdi.

 
Toplam blog
: 386
: 739
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

Eskiden Ergin (yengeç dansı) rumuzuyla yazardım. . Doğruyum, çalışkanım Fenerliyim.   @Ergin Fene..