Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Eylül '09

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

LİGHT MOZAİK PASTA

LİGHT MOZAİK PASTA
 

mozaik pasta diyetisyen aysen arıcan öz


Kim sevmez mozaik pastayı

Bu hafta sizler çok hafif ve çok kolay bir pasta tarifi vermek istiyorum. Bisküvilerin ne kadar çok şeker içerdiğini bilirsiniz. Vereceğim tarifte diyet bisküvi ve yağsız süt kullanarak kalori miktarını %40 civarında azaltabilirsiniz.

Diyetteyken pasta yenilir mi? sorusunun cevabını bu tarif çok güzel veriyor olmalı, enerjisi azaltılmış hafif tatlılar değişim karşılığı hesaplanarak elbette tüketilebilir.

 

Tarçınlı Mozaik Pasta

Malzemeler (2 kişilik)

2 paket tarçınlı diyet bisküvi (elmalı yada sade de olabilir)

1 su bardağı (200 ml) yağsz süt

2 tatlı kaşığı tepeleme pirinç unu

½ tatlı kaşığı tarçın

1 adet elma (rendelenmiş)

2-3 tatlı kaşığı toz tatlandırıcı

 

Hazırlanışı

Süt ve pirinç ununu kısık ateşte pişirin. Muhallebi kıvamına gelince altını kapayın ve 2 tatlı kaşığı tatlandırıcıyı ekleyin.

Ayrı bir tavada elma rendesi ile tarçınları pişirin, ocağı kapayınca 1 tatlı kaşığı tatlandırıcı ekleyin.

4 adet bisküviyi bir kabın tabanına dizin, muhallebinin bir kısmını dökün ve bir kat daha bisküvi yerleştirin, tarçınla pişirilmiş elma rendesini tam ortaya yaydıktan sonra üst katlarını da bir kat bisküvi bir kat muhallebi olacak şekilde tamamlayın. Pastanızı buzdolabında 3-4 saat beklettikten sonra servis yapın.

 

Değişim Karşılığı

1 porsiyon tarçınlı mozaik pasta: 2 dilim ekmek + ½ süt + ½ meyve

Kısaca 2 dilim ekmek + ½ süt + ½ meyveyi diyetinizden eksilterek bu pastadan yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

 

Uzman Diyetisyen Aysen Arıcan Öz

 
Cumhuriyet Mah. Ergene sok. Melek Apt. No:1 Kat 1
KUŞADASI-AYDIN
 
Toplam blog
: 97
: 2936
Kayıt tarihi
: 22.08.07
 
 

1999 yılında Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden ..