Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ocak '16

 
Kategori
Spor
 

Ligin İlk yarısında Van persie,Mbia, Podolski ve diğer transferler..

Ligin İlk yarısında Van persie,Mbia, Podolski ve diğer transferler..
 

Ligin İlk yarısında Van persie,Mbia, Podolski ve diğer transferler..


Sezonun ilk yarısına baktığınız zaman tutan,tutmayan transferler ile dolu... Bazı klüplerin bazı pozisyonlarda istikrarı bazı klüplerinde yine denemeye devam yöntemini ısrarla devam ettirdiğini görüyoruz.

Beşiktaş Mario Gomez ile Antalyaspor Eto ile kariyeri duraksayan hatta belki de inişe geçen iki oyuncuya müthiş birer şans verdi. Bunun aynısını Beşiktaş ' ta Demba Ba transferinde de görmüştük. Senegalli belki kariyerinde çok alt liglerden biri olan Çin ligine kapak attı. Ancak istese Avrupa liglerinden bir tanesine yine iyi bir bedel karşılığında gidebilirdi.

Bursaspor geçen sene Bakambu da yakaladığı müthiş öngörüyü bu sene Necid tansferi ile devam ettirdi.Hollanda liginde adeta unutulan Necid bu sene Juventus ' un radarına giriverdi bile... Ayrıca  Gomez de Eto da gerek profesyonellikleri gerekse çalışmalarda örnek olacak davranışları ile pek çok şey verdiler klüplerine...

Fenerbahçe Markovic transferinde gerçekten önemli bir ivme yakalarken,   Van persie gibi bir futbolcunun da neler yapabileceğini hep son dakikalarda gösterdi...Ayrıca  Nani ortasahaya enerji ve büyük katkı koyarken Diego da ilk defa uzun zaman sonra bu sezon biraz gerçek Diego dan bahsetmeye başladı. Galatasaray Podolski ile uzun zaman sonra o bölgeye hem nokta bir  transfer hem de gerçek bir forvet oyuncusu transfer etti.

Bir de şüphesiz yıldızı düşenler vardı...Ramon Motta, Gabriel Torje , Galatasaray' lı  Jose Rodriguez, Dame Ndoye  ,Mossoro hatta ve hatta Aatıf Chechoue ve Bogdan Stancu gibi isimler geçmiş senelerdeki performanslarını arattılar.

Trabzonspor ' un şu an ligde bulunduğu konum en süpriz durum olarak nitelendirebilir. Aslında önemli ve yerinde transferler yaptıkları gibi gerçekten takıma oturması zor,performansı inişli ,çıkışlı isimleri de transfer etti Bordo Mavili takım...

Bir çok maçta yine eski Golcüleri Cardozo ya baktıkları gibi ne Ndoye ne de Marin den tam anlamı ile istifade edebildiler. Mbia da sağlayabildikleri transfer başarısı diğer pek çok isimde gerçekleşemedi.

İlk yarıda Badoo Ndaye ' nin Osmanlıspor ortasahasında tek başına sivrildiğini,Antalyaspor da Celluska ve Lazarevic ' in hiç te fena performanslar sergilemediğini ,Gaziantespor da Larssonn ve Abuda 'nın zaman zaman çok başarılı oyunlar ortaya koyduğunu, Rizespor da Kweuke ' nin her sene futboluna ve gol ortalamasına bir şeyler kattığını da görmezden gelemeyiz.

Ama ligin belkide bu yarım sezonda en flaş takımı Akhisar belediyespor un performansı ve Golcüleri Hugo Rodellega ' nın ortaya koyduğu performans oldu.Daha önce Oumar Niasse transferinde başarılı olmalarının tesadüf olmadığı da açıkça görülmüş oldu böylece...

Bakalım sezonun diğer yarısında neler olacak...

 

 

 
Toplam blog
: 383
: 900
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

..... ..