Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ocak '13

 
Kategori
Spor
 

Ligin İlk Yarısından Unutulmaz Manzaralar...



Şimdi devre arası.  Takımlar yeni sezona hazırlanmak ve takviyeler ile güçlenmek için yoğun çaba gösteriyor. Peki ; bu kısa zaman aralığını doğru değerlendiren takım sayımız kaç acaba ? Örneğin Trabzonspor.  Daha dün gibiydi. Vittek ve Sapara' nın gelişi. İkisi de kariyerli,oyunda yetenekli ve potansiyelli oyuncular.

Peki Trabzonspor bu oyuncular dan ne kadar faydalandı ? Şimdi isimleri gönderilecekler listesinde. Marc Janko ... Avusturyalı futbolcular dünya futbolu içerisinde biraz da kaybolmaya yüz tutmuş bir ekolün temsilcilerinden. Bu oyuncu geldiğinden beri son yirmi dakika da oyuna girmek dışında ne yaptı ?

Gaziantespor ' un seneler evvel alıp geri gönderdiği Roland Linz transferinden ders çıkarılmadı mı ? Bu oyuncu ile ,ilgili olarak  herhalde janti saçları dışında ilk yarı boyunca pek bir şey hatırlayamıycaz. Trabzonspor ' un Cech gibi,Henrique gibi Janko gibi transferler ' den daha iyi transferler yapması gerekmez mi sizce..?

Şunu iyi bilmemiz gerekiyor. Ülkemiz futbolunda altyapı ve üstyapı arasında bariz farklar olduğu için yabancı oyuncuların başardığı müspet işler oyuna çok fazla etki ediyor.  İşte Karabükspor. Lua Lua ve Shelton ikilisi ile deplasmanlarda önemli zaferlere imza attılar. İşte Antalyaspor. Trabzonspor ' un yeteneklerinden faydalanamadığı Nijerya futbolunun bana göre en önemli isimlerinden İsaac Promise ile Lamine Diarra işbirliği  sayesinde bu takım  fazlasıyla puan kazandı.

Beşiktaş ilk yarıda bence beklenilenden iyi bir performans gösterdi.Sorunlar çoktu.Zamanla kendi içlerinde bütünleşerek,konuşarak sorunu çözdüler.Büyük camia olmanın adeta dersini verdiler.Fernandes ' i futbola adapte ettiler.Werder Bremen li Almeida 'yı bu sezon tam anlamı ile izledik.Oğuzhan ve Holosko gibi futbolcular isimlerinden fazlası ile söz ettirdi. Alves,Bebe gibi futbola yabancı transferleri takımdan gönderdiler. Quaresma gibi bir oyuncuyu bile istedikleri şartlarda bir anlaşma olmayınca gönderdiler.

Zaten sonunda biraz da kariyerini ikinci plana atarak futbola uzak diyarların yoluna gitti bu futbolcu.Dünya da orta alanda parmakla gösterilen futbolcuların başında gelen bu oyuncunun neden Avrupa yerine al ahly' e transfer olduğunu izah etmek te güç.

Galatasaray' ın zaten dünya çapında bir kadrosu var.İyi oynasalar da kötü oynasalar da belirli bir standardı tutturdular. Geçen senelerde verim alınamayan Riera'ya  bile futbolu yeniden hatırlattılar.Takım içinde iyi bir arkadaşlık ve uyum olduğunu düşünüyorum.

Fenerbahçe ye bakacak olursak işleri zor.Orta alandan daha çok forvete takviye yapmaları şart. Krasiç denen oyuncu kötü bir oyuncu değil ki.Nasıl bu kadar etkisiz oynatılıyor ya da kalabiliyor. Bu soru üzerinde düşünmeli.Defansa mutlaka yabancı bir stoper şart. Karabükspor lu Mabiala tipinde ya da Mersin İdmanyurdu formasını giyen Boum nasıl da güzel giderdi buraya. Maliyetsiz,istekli,ve kendini göstermek  için mücadele edecek oyuncular..

Bir oyuncu' takıma geldikten sonra,eğer ki ayrılırken yüksek bedeller kazandırıyorsa iyi oyuncudur.Takımların bu gerçeği düşünmeleri de şart.Moussa Sow ' un bu sene forvette yalnız kalmaması da önemli..

Son olarak tüm okurlara güzel ,mutlu ve sağlıklı bi yıl diliyorum.

http://zoomlabakalim.blogspot.com/

 
Toplam blog
: 383
: 900
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

..... ..