Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Haziran '19

 
Kategori
Spor
 

Ligin Öne Çıkan Yıldızları...

Geçen sezon ligde pek çok oyuncu bireysel olarak fazlasıyla ön plana çıktı. Biraz bu oyuncuları anlatmakta fayda var. Ankaragücünden Boyd,Orgil ,Sacko ve Canteros dörtlüsü gerçekten iyi işler çıkardı. Boyd sağ kanatta ileri ,geri çok çalıştı.  Orgil arkadaşının asistlerini çoğu zaman boş geçmedi.

Sacko ortasahadan defansı fazlasıyla yıprattı. Canteros takımın temposunu çok iyi ayarladı. Geriden bu dörtlüye de Kitsou çok iyi destek verdi.

Böylece önemli puanlar kazandılar.  Kayserispor da Cherry gerçek bir on numara gibi oynadı. Kayserispor hücumlarını o kadar iyi organize etti ki hem Mensah hem de Umut Bulut onun futbol kalitesinden oldukça yararlandılar.

Konyaspor da Serkan Kırıntılı yine çok başarılı maçlar çıkardı.Skubic ligin en iyi sağbeklerinden özellikle hğcuma çıkışlarda. Fofana ise her geçen sene futbolunu fazlasıyla geliştiriyor.  Çok özverili bir sol kanat.  Jahovic ve Yatabare hücumda tecrübelerini zaman zaman iyi aktardılar. 

Milosevic ise ileride daha iyi olacak.

Malatyaspor da ise Mina hem Sadıkla hem de o transfer olduktan sonra oldukça başarılıydı. Fernolle belki de bu sene kariyerinin en iyi maçlarını oynadı .Penaltılardaki başarısı imrenilecek düzeydi. Gerçek bir tecrübe...

Boutaip'in ayrılmasından sonra zorlandılar. Boutaip Kontraatak oyununda ve verkaçlarda çok başarılıydı her zaman.

Perreria,Guillerme ve Aleksiç sezon boyunca gerçekten önemli puanlar kazandırdlar takımlarına. İyi bir forvet transfer etmeleri takım için çok önemli...

Antalyaspor da Boffin,Angelo ve Celutska gibi tecrübeli oyuncuları ile birbirini tanıyan bir defans ve kaleciye sahipti  Bunun avantajını gördü.  Sağ da Sangare ligin önemli oyuncuları arasına girdi. Doukara atmış olduğu goller ile Antalyaspor forvetini Mevlüt ile birlikte rahatlattı.

Trabzonspor da Perreria ve Novak takımın dinamoları gibi. Bu oyuncuların çalışkanlığına Yusuf ve Abdülkadir gibi oyuncuların yetenekleri eklenince ortaya güzel bir tablo çıktı.

Sosa takımı iyi organize etmeye çalıştı. Nwakame gerçekten hem etkili hem de güçlüydü Trabzonspor hücumlarında. Rodallega ile birlikte iyi anlaştılar. Trabzonspor Ekuban'a bile çok iyi bir deneyim kazandırdı bu sene..

Diğer takımlara da bir sonraki yazıda değinmek üzere..

 

 
Toplam blog
: 383
: 900
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

..... ..