Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Nisan '15

 
Kategori
e-Ticaret
 

Limango faaliyetlerini durdurdu

Limango faaliyetlerini durdurdu
 

Limango Faaliyetlerini Durdurdu


TÜRKİYE’deki e-ticaret sektörü hızla büyüyor. 2014 yılında internetten kredi kartlarıyla yapılan ödemeler bir önceki yıla göre yüzde 21 artışla 42 milyar TL’ye ulaştı. Hızla değişen e-ticaret sektörüne ayak uyduramayan siteleri ise bir bir kapanıyor. Bunun son örneklerinden biri de Limango.com oldu.

Yaklaşık 6 yıl önce Almanya merkezli Otto Gurubu’nun Türkiye’de kurduğu Limango.com, dün itibariyle faaliyetlerine son verdiğini açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada, satın alınan ürün sevkiyatlarının devam edeceği paylaşıldı.

Açıklamanın tamamı ise şöyle:

Sevgili Müşterilerimiz,

30 Mart 2015 tarihi itibariyle limango.com.tr sitemizde yürütmekte olduğumuz faaliyetlerimize üzülerek son veriyoruz.

Kurulmuş olduğumuz 19 Şubat 2009 tarihinden itibaren bize göstermiş olduğunuz destek ve güven için hepinize teşekkür ederiz.

Sevkiyatlarımız devam etmektedir. Sevk edilmemiş siparişleriniz standart işleyişimiz çerçevesinde sizlere teslim edilecektir.

Siparişlerinizin takibi ile ilgili işlemlerinizi “Siparişiniz ile ilgili işlemler” sayfasından yapabilir, her türlü soru, öneri, görüşlerinizi info@limango.com.tr adresine mail atarak müşteri hizmetlerimize iletebilirsiniz.

Sevgilerimizle

limango ekibi

limango

TEK ÜRÜN SATANLAR KAPANDI

Son dönemlerde kapanan e-ticaret sitelerine bakıldığında Limango’nun çıkışı pek de sürpriz değil. Bunun sebebi, ‘dikey kategori’ diye ifade edilen e-ticaret sitelerinin ‘sadece bir ürün grubunu’ satması. Limango.com da bunlardan biriydi. Sadece giyim kategorisine odaklanan Limango.com, farklı ürün gruplarını satmaya çalışsa da bunda başarılı olamadı. Son dönemlerde kapanan ve dikey kategoride yer alan birçok e-ticaret sitesi bulunuyor. Yemeksepeti’nin yöresel yiyecek siparişi sitesi Lokum.com, mobilya satışı gerçekleştiren Evim.net, giyim ürünleri satan Vipdukkan.com ve sadece ayakkabı satışı gerçekleştiren Pabbuc.com ilk akla gelen kapanan e-ticaret sitelerinden.

SORUN KÂRLILIK

Türkiye’deki internet sektörüne etkinlikler gerçekleştiren teknoloji blogu Webrazzi’nin kurucusu Arda Kutsal, küçük ve orta ölçekli e-ticaret sitelerinin kapanmasının nedeninin ‘kârsızlık’ olduğunu ifade ediyor. Kutsal, “Sadece Türkiye değil dünya çapında e-ticaret pazarının temel sorunu kârsızlık. Bunun altında yatan en önemli sebeplerden bir diğeri de sadık müşteri kazanımının sağlanamamış olması. Sadık müşteriler yaratabilmek ve kârlılığı yükseltmek için de e-ticaret şirketlerinin fiyat rekabeti yerine hizmetleri ile farklılaşmaları gerekiyor. Bunu yaparken hem şirketlerin yetkililerine hem de yetkili devlet kurumlarına görev düşüyor. Türkiye’de internetten düzenli alışveriş yapan popülasyonun büyümesi ve bu alandaki süreçlerin sadeleştirilmesi bence öncelikli konular olarak ele alınmalı. Ülkemizin katma değerli işler çıkartabilmesi, yabancı yatırımcılar açısından öncelikli pazar olması için internet sektörünün özel ilgi görmesi gerektiğine inanıyorum” dedi.

Son dönemlerde kapanan e-ticaret siteleri

Lokum.com: Yöresel yiyecek
Evim.net: Mobilya
Gimora.com: Giyim aksesuvarları
Vipdukkan.com: Giyim
Pabbuc.com: Ayakkabı

Kaynak: http://www.ademaltan.com.tr/limango-faaliyetlerini-durdurdu/

 
Toplam blog
: 17
: 1201
Kayıt tarihi
: 12.11.12
 
 

Bir eticaret uzmanı olarak uzun süredir e-ticaret, SEO ve Google Adwords gibi konulara kafa yoruy..