Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mart '21

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

LİMANLARINDIR SANA İHANET EDEN

Kişisel gelişim çalışmaları ya da kendimiz için iyi olanı yapma fikrine dair kitaplar, izlemeler ya da seminerlerin en kötü yanı hatırlanabilirliklerinin maalesef ki düşük olmasıdır.
Yani, önce gaza gelir ve fekat ertesi gün bizi neyin bu kadar etkilediğini çoğunlukla unuturuz ki (bir çok kişi için) bir iki güne her şey eski haline dönüverir.
Bu durumda yine mevcut olumsuzlukları görmeye, kurbanı oynamaya ve huysuzluk yapmaya devam ederiz, eski tas eski hamam..
Bu, değişime karşı direnmenin (güvenli limanlarda kalmanın dayanılmaz hafifliği) bilinç altındaki mekanizmalarından ileri gelir. Kaldı ki insan olarak dengeden (homeostazi) yana tavır almak üzere evrilmişizdir..
Velhasıl biz ölümlüler yaşamlarımızı yükseltecek adımları atmakta zorlanırız, ne kadar meraklı ve iyi niyetli olsak da..
Psikoloji bilimi değişimimize engel olan dört mekanizmayla yaratıldığımızı söylüyor. bu dört sözde arkadaş yeni ve yüksek yaşamdan alıkoyuyor seni.
onları tanı ve önlem al o halde;
1. KORKU: Bizler güvenli alanımızdan ayrılıp bizim için iyi olduğunu bilsek dahi bilinmezliğe yelken açmaya korkarız.
Oysa kaçtığımız korkular peşimizden koşmaya devam eder..
Anahtar çözüm; korktuğumuz şeyi yaparak hayatın üzerine bodoslama gitme cesareti göstermektir. Sonunda en kötü ne olabilir ki?
2. UNUTMAK: Unutma binlerce bilgi bombardımanına tutulan bizler için sağlıklı olanladır aslında. Ama hayati önem taşıyan bilgileri ve verdiğin sözleri zihnin en tepesinde tutmak için tekrar ve yazma alışkanlığı geliştirmelisin.
O halde sana verilen bu kişisel gelişim tüyoları üzerlerinde düşün, tekrar et, uygula.
Onlar bugün, daha büyük bir yaşama böyle ulaştılar..
 
https://www.youtube.com/channel/UCcqpSlteYAirx5L57AwFhEg
 
3. BAŞARISIZLIK: Kimse başarısız olmak istemez, doğru ama hayattaki tek başarısızlık denemeyi bırakmaktır.. Girebileceğin en büyük risk risk almamaktır..
Hayatı deneyimle, öğren ve küçük adımlarla; korktuğun o yere ulaşmanın hiç de zor olmadığını gör..
4. İNANÇ: Değişmek için; 'çok yaşlıyım, hastayım, şişmanım, zayıfım...' türü safsataya inanmaya devam ettikçe sızlanmaya devam edeceksin..
Başarısızlığın,, başarıya giden yol olduğunu unutma.
Denemeden bilemezsin
ve neye inanırsan tüm kalbinle,, onu elde edersin..
 
Toplam blog
: 44
: 188
Kayıt tarihi
: 21.07.13
 
 

Öncelikle belirteyim; mutlu olman için buradayım ve misyonumun bu olduğu kanaatindeyim..Kaldı ki; S..