Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '08

 
Kategori
Dünya Mutfakları
 

Limonlu Cheescake

Limonlu Cheescake
 

LİMONLU CHEESECAKE


Klasik bir amerikan pastası olan Cheescakein yapımı sanıldığı kadar zor değildir.
zevkle ve güzel vakit geçirerek, sevdiklerinize süpriz yapmak isterseniz, işte size özel CHEESCAKE tarifi.
Saygılarımla,

LİMONLU CHEESECAKE

1 paket kepekli bisküvi

1 paket kakaolu bisküvi

250 gr. Ufalanmış ceviz ya da Antep fıstığı

3 paket Labne peynir

3 paket beyaz krem peynir

250 gr. Tereyağı

2 su bardağı toz şeker

2 pk vanilya

4 yumurta

2 su bardağı çırpılmış tatlı krema

2 yemek kaşığı süzme yoğurt

6 yemek kaşığı un

2 limon kabuğu rendesi

1 portakal kabuğu rendesi

1 limon suyu

limon jölesi

Not. Tüm malzemeler oda sıcaklığında yumuşak olmalıdır.


Bir kabın içine bisküvileri iyice ufalayarak koyalım, Antep fıstığı( ya da cevizleri) ve tereyağın 100 gramını eriterek karıştırıp harmanlayalım. Kalıbımızın tabanına yağlı bir kağıt yerleştirerek, harcımızı dökelim üzerine rendelenmiş portakal kabuklarını serperek bir ağırlıkla bastırarak sıkılaştıralım ve diğer malzemeyi hazırlayana kadar buzdolabında bekletelim.

Labne ve krem peynirini, tereyağın kalanını ve şekeri çırpıcı ile pütürsüz, krema kıvamına gelecek olacak şekilde çırpalım.

Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edelim.

Aşırı derecede fazla çırpmamak garekiyor.

Yoğurt, vanilya ve unu ekleyerek yedirelim.

Ayrı bir kapta çırparak koyulaşacak olan kremayı da ilave ederek hemojen bir karışım elde edince(çok fazla çırpmamamız gerekiyor aksi halde kekte çatlamalar olur)

Limon suyunu ilave edip harmanlayalım.

Bir süzgeç ile bu karışımı süzerek elde edeceğimiz pütürsüz hemojen karışıma limon kabuklarını ilave ederek harmanlayıp yavaşça kalıbımıza dökelim ve kalıbımızı hafifçe sarsarak içinde ki hava kabarcıkları varsa çıkmasını sağlayalım.

150 derecede ısıtılmış fırının orta rafına koyarak 55 dakika pişirelim.

Kenarları biraz katı orta kısmı jölemsi olacak, soğuduğu zaman peltemsi bir kıvama gelecektir. Bu nedenle pişmedi diye fazla fırında tutmayın.

Soğuyunca üzerini parlak bir görünüm alması için limonlu jöle ile sıvayalım ve buzdolabında 8 saat dinlendirelim.

Dolaptan çıkartınca, ılık su ile ıslatılmış bıçak yardımıyla keserek, üzerini fıstık kırıkları ile süsleyerek servis edelim.

Not. Dilerseniz vişneli, şeftalili, franbuazlı, ahududulu, mangolu olarak da yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..