Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '18

 
Kategori
Deneme
 

Limonun Faydaları Nelerdir

Limonun Faydaları Nelerdir
 

Limon, turunçgiller familyasının en bol C vitamini barındıran meyvesidir. Anavatanı Hindistan ve civarı olan limon ılıman iklim kuşaklarında sıfır derecenin altına düşmeyen sıcaklıklarda ve nemli bölgelerde yetişir. Ülkemizde en çok Mersin ve Hatay’da yetişen limon aynı zamanda Akdeniz havzasında da yetişmektedir. 

Kardeşimin yazlık bahçesinde 2 tane yediveren diye adlandırdıkları limon ağacı var yaz kış üzerinde sapsarı limonlar var, komşularına da dağıtıyorlar. Aşağıda limonun faydalarını bulacaksınız.

Limon tüketirken yüksek tansiyon hastaları ve bağırsak sendromu olan hastalar dikkatli tüketmeli. Sağlıklı mutlu günler.

NAHİDE ÇELEBİ

 LİMONUN FAYDALARI NELERDİR?  Limon suyu kabızlık ve hazımsızlık sorununu ortadan kaldırır,  karaciğeri temizler, yüksek ateşi düşürür,   saç bakımına katkı sağlar,  zayıflamaya yardımcı olur,  idrar söktürücüdür, bağışıklık sistemini güçlendirir,  solunum bozukluklarını giderir,  kolera ve yüksek kan basıncı üzerinde çok etkili faydaları olur.  Limonun kanı temizleme özelliği vardır. Bu durumda, kolera ve sıtma gibi hastalıklar limon suyu ile tedavi edilebileceğini gösterir, yak ağrılarını giderir,  romatizmal rahatsızlıkları giderir, Vücutta biriken iltihabın ve toksinlerin dışa atılmasını sağlar,  boğaz enfeksiyonlarına iyi gelir,  yüksek tansiyona iyi gelir.  Zengin bir potasyum kaynağı olan limon, kalp hastalığı sorunları olanlar için çok faydalıdır. Zihin ve beden için sakinleştirici, baş dönmesi, mide bulanması ve tansiyonu dengeleyen özelliği vardır. Stres ve depresyon şiddetini azaltmak için kullanılır,  dirsek ve dizlerdeki kararmaları giderir,  akne ve siyah noktaların giderilmesini sağlar. Tırnakları güçlendirir,  içerisinde barındırdığı A vitamini sayesinde göz sağlığını korur, gribe karşı vücudu güçlendirir, bakteri birikimini önleyerek ağız sağlığını korur.  Kansere karşı koruyan bileşenler içerir,  beyin sağlığını korur,  karaciğeri temizler, kaşıntıya iyi gelir,  kalp krizi, kalp-damar rahatsızlıkları ve kanser gibi hastalıklardan vücudu koruyan bir antioksidandır.  Böcek ve sineklerin soktuğu bölgelerde panzehir görevi görür ve ağrıyı alır.

 Yüksek kan basıncı sorunu olan kişiler tüketimi çok dikkatli yapmalıdırlar.

 Bağırsak sendromu ve ishali olan kişiler limon tüketiminden kaçınmalıdırlar.

 

  • Not; Bu yazı tamamen kişisel düşünce paylaşımı olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz
  • Bu bilgiler hastalığı tedavi edici değildir, sadece koruyucu önlemlerdir. Hastalığınız varsa doktorunuza danışınız.

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..