Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Haziran '07

 
Kategori
Futbol
 

Lincoln Galatasaray'da

Lincoln Galatasaray'da
 

Beklediğimiz 10 numaramız 2001 yılından sonra nihayet transfer edildi. Tek şanssızlığı Brezilya vatandaşı olması olan Lincoln bizim umudumuz oldu. Onun gibi oyuncu başka yerde doğsa çoktan heykeli yapılırdı. Hatta Alman vatandaşı yapılması fikri bile gündeme geldi. Böylelikle Matheus’un bir türlü doldurulamayan yeri doldurulacaktı.

Hagi’nin futbolu bırakmasından sonra yönetim bir türlü onun yerini doldurmadı. Oyun kurucusuz geçen 6 yılda yine de 2 lig şampiyonluğu ve 1 Türkiye Kupası alındı. Saido, Felipe, Volkan, İnamoto o mevkide oynamaya çalıştılar ama beceremediler. Her transfer zamanında takıma “10 numara” lazım diye bağırıldı. Onlar ısrarla forvet, savunma, kanat oyuncusu ve kaleci aldılar ama ortanın ortasına bir adam almadılar. Hasan Şaş ile bile idare edilmeye çalışıldı.

Bu sene ise bizim yönetime bir şeyler oldu. Sanki kafalarına saksı düştü. Daha önceki yıllarda seyirciyi susturmak için balon isimler ortaya atılırdı. Göstermelik pazarlıklar yapılır, elin adamı 20 milyon dolardan açılış yapar, bizimkiler 2 milyon dolardan, sonra kıran kırana pazarlık. Vay efendim arada az bir fark kaldı, ufak pürüzler kaldı derken bir Avrupa devi parayı basıp adamı alıp giderdi. Bize de transferin son günü çantadan çıkan tavşan misali sürpriz isimler kalırdı.

Adnan’ın gelmesinden sonra planlı transferler yapılmaya başlandı. Önce İsveçli Linderoth, bence çok iyi oynayacak. Çünkü kim gelirse gelsin İnamoto’dan iyi oynar. Orası kesin. Sonra Lincoln. Bu transferlerin haziran ayında yapılmasına hala inanamıyorum. Adnan Bey bu işi çok iyi anlıyor. O Türkiye’nin futboldan anlayan ender idarecilerinden birisi. Sakın kızmayın, bahsettiğim Adnan, Sayın Adnan Sezgin. Her kulübün böyle becerikli yöneticilere ihtiyacı var.

Lincoln iş yapar mı? Kesinlikle yapar. Ondan Hagi gibi estetik hareketler beklememek gerekir. O sadece topunu oynayacak, derin paslar yapacak, fırsat bulursa sert şutlar çekecek. Rakibin savunmasına karıştıracağını söylememe gerek yok.

Şimdi iş taraftarlara düşüyor. Transfer transfer dediniz yöneticiler yaptı hem de bu sıkışıklıkta. Sizlere de küskünlükleri bir kenara bırakıp yönetimi desteklemek yakışır.

Geçmişte FB taraftarı ile çok alay ederdim. Çünkü FB maç kazandığında gazete tirajları patlardı. Gelişen futbolda seyircilerin takımlarına bağlılığı paraya dönüşüyor. FB bu konuda bizlerden iyi durumda. Çünkü geçmişte alay ettiğim özellikleri sayesinde kulübe bayağı para kazandırıyorlar. Önce kulüp mallarını alarak bu konuda rekabet etmeliyiz. Kadromuz ise şimdi kadro oldu. Bu her Galatasaraylının görmek istediği bir kadro. O halde forma almalıyız, hemen!

Bu yazıyı öğle saatlerinde gezdiğim tüm haber sitelerinde okuyarak yazdım. En başta milliyet.com'u. Akşam saatlerine doğru ise bazı küçük pürüzlerin olduğu yazılıyor. Yani daha önceki senelerde olduğu gibi ters köşe olabiliriz. Eğer bu transfer gerçekleşmezse bir daha futbol yazmayacağım.
Tarih 21 Haziran, beklediğimiz haber gerçekleşti. Gözümüz aydın.

 
Toplam blog
: 150
: 2951
Kayıt tarihi
: 14.01.07
 
 

1975 Aydın doğumluğum, bir Ege sevdalısıyım. Dostluğa, arkadaşlığa önem veririm...