Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Lingual ortodonti tedavisi

Lingual ortodonti tedavisi
 

Lingual diş teli dr onul üner


Lingual ne demek ?

Kelime manası dil demektir. Diş telinin dişin ön kısmında değilde, dişin arka kısmına takılarak insanlar tarafından görünmemesinin sağlanarak bu ortodonti tedavisinin yapılması işlemidir. Ortodonti tedavisi için kullanılan birçok teknikten bir tanesidir.

Lingual Diş Teli (Ortodonti) Tedavisi Nasıl Yapılır ?

Yukarıya belirttiğimiz gibi dişin ön kısmına takılmaz. Dişe baskıyı dil tarafından yani dişin arkasından yapar. Diş teli oradan takılır. Bu şekilde dişleri estetik olarak bir düzene oradan sokar. Dişe ve diş köklerine baskı yaparak dişin istenen hizaya gelmesi sağlanır.

Neden Lingual Ortodonti Tercih Edilmeli ?

Tercih edilmesinin en birinci nedeni estetik diş teli olmasıdır. Yani diş teli ağız içinde saklı olduğu için başka insanlar tarafından görünmez ve tedavi aslında gizli devam eder.

Günümüzde bir çok insanda ortodonti yani diş teli ihtiyacı var. Ama çoğusu ağzında bir avuç metal ile gezmek istemiyor. Bu yüzden bu tedaviyi olmuyor. Bazı hastalarımız da aüzında diş teli olunca kendini bir garip hissediyor. Bu durumu da aslında anlayışla karşılıyoruz. Çünkü gün içinde sık insanlar ile karşı karşıya gelme ihtiyacı olanlar oluyor. Keza toplantılar sıcak satış işinde bulunanlar bu diş telinin pek sevmez. Bu yüzden yaptırmaz. Ama dişin arkasına saklayarak lingual yöntem ile bu sorunun üstesinden gelebiliyoruz.

Lingual Ortodonti Fiyatları

Fiyat olarak klasik diş teli ile arasında uçurum yok. maliyati kaç adet dişe müdahale edeleceği ile alakalı olduğu için sabit  bir ücret her hasta için uygulanmaz. Fiyatlar değişkendir. Tam bir fiyat bilgisi almak için mutlaka bir ortodontiste muayene olmanız gerekmektedir.

Bilgi için sitemizi Ziyaret edebilirsiniz

Ortodontist Dr Onul Üner

http://distelitedavi.com/

 
Toplam blog
: 13
: 1307
Kayıt tarihi
: 03.07.13
 
 

1974 Ankara doğumlu olan Onul Üner, 1992 yılında TED Ankara Koleji'ni bitirdikten sonra Gazi Üniv..