Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mayıs '20

 
Kategori
Sağlık
 

Lip Lift Ameliyatı

Lip Lift Ameliyatı

Lip Lift ameliyatı çok sıklıkla yapılan dudak kaldırma ameliyatıdır. İnsan dudak yapısı yüzünün ortasında bulunan estetik olarak ve fonksiyonel olarak güzel olması gereken bir organımızdır. İnce dudakların kalınlaştırılması, belirginleştirilmesi bazı konularda yeterli olamaya bilmektedir. Özellikle çok kişinin de bildiği gibi dudak dolgusu ile dudakları şekillendirmek, büyütmek veya belirginleştirmek. Ancak bazı durumlarda burun tabanın dudak arasındaki mesafenin fazla olması bu nedenle küçük cerrahi müdahale ile bu mesafeyi kısaltmak mümkün olabilmektedir.

Dudak Kaldırma (Lip Lift) Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Üst dudakta bulunan pembe kısmın görünmesi için ve burun tabanı dudak mesafesinin kısalması için burunun tabanına küçük kesi açılarak önceden dudak yapısı deformasyonları yani muayene bulgularına göre belirlenmiş parça alınır ve kesi yeri dikilerek kapatılır. Lip lift ameliyatı sonrası dudak mesafesi kısalırken dudağın pembe kısmı daha fazla ön planda olur. Doğru yapılmış dudak kaldırma ameliyatı sonrası ve iyileşme sürecinin iyi geçmesi sonrası ameliyat kalıcı olur ve tekrarlanması gerekmektedir.

Dudak Kaldırma (Lip Lift) Ameliyatında İz Kalır mı?

Dudak kaldırma ameliyatının avantajları olduğu gibi dez avantajları da bulunmaktadır. İnsan vücudun da kaza sonrası veya yapılan kesi sonrası yara tam olarak iyileşmez ancak daha az görülür hale getirilebilir. Dudak kaldırma ameliyatında doktorunuzun gerçekleştirdiği kesi sonrası dikişler son derece önemlidir bunun yanı sıra hasta ameliyattan sonra kesi yerlerini açacak zorlayacak hareketlerden kaçınmalı ve iyileşme sürecinde doktorunun verdiği ilaçları düzenli kullanmalıdır. En önemli faktörlerden birisi kesi yerlerini güneşten en iti şekilde korumanız gerekmektedir.

Dudak Kaldırma (Lip Lift) Ameliyatı İyileşme  Süreci

Dudak kaldırma ameliyatı içim çok zor ağrılı bir süreç diyemeyiz. Genel veya lokal anestezi altında yapılabilir. Vücudun iyileşme mekanizması şişlik üzerine kurulu olduğu için bir miktar şişlik görülebilir ancak morluk görmemekteyiz. Hızlı ve etkili bir iyileşme sonucu doğru yapılmış dudak kaldırma ameliyatı sonrası etkili sonuçlar alındığını gönül rahatlığı ile söyleyebiliriz.

Dudak Kaldırma (Lip Lift) Ameliyatı Kaç Saat Sürer?

Dudak kaldırma ameliyatı genel veya lokal anestezi altında 20 – 25 dakika sürmektedir. Hasta aynı gün taburcu olabilir ve sehayat etmesinde herhangi bir sorun olmamaktadır. Ameliyattan 1 hafta sonra hastanın kontrolleri yapılır ve hasta sosyal hayatına dönebilir.

Dudak Kaldırma ve Burun Estetiği

Dudak kaldırma ve burun estetiği birlikte yapılabilir mi sorusu en çok karşılaştığımız sorulardan birisidir. İki ameliyat birlikte yapılabilir ancak dudak kaldırma ameliyatı için hasta muayene bulguları çok önemlidir. Genellikle genç hastalar için bu işlemin iz kalmasından dolayı çok önermeyiz. Ancak dudak sorunları bulunan ve burun deformasyonları bulanan hastalara uygulanabilmektedir.

Doç.Dr. Süleyman TAŞ

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah

https://www.suleymantas.com.tr/?s=dudak

https://www.tasklinik.com/

 
Toplam blog
: 85
: 60
Kayıt tarihi
: 01.03.14
 
 

Doç.Dr. Süleyman TAŞ, başarıyı kendine ilke edinmiştir. Türk ve Avrupa Plastik Cerrahi Dernekleri..