Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Liposuction yaptırmadan önce bilinmesi gerekenler

Liposuction yaptırmadan önce bilinmesi gerekenler
 

Liposuction Yaptırmadan Önce Bilinmesi Gerekenler


Liposuction ile vücutta bulunan ve istenmeyen fazla yağların alınması veya şekillendirilmesi mümkün. Peki liposuction yaptırmak isteyenler bu operasyon hakkında ne kadar bilgiye sahipler? Bugün sizlere liposuction yaptırmadan önce mutlaka okumanız gereken altın değerinde bilgiler vermeye çalışacağım. Dilerseniz yazımızın devamını soru cevap şeklinde genişletelim;

Liposuction ne değildir?
liposuction yaptırmayı düşünenlerin çoğu bu tedavi yönteminin zayıflamaya yönelik bir işlem olduğunu zannediyor ancak liposuction bölgesel yağ aldırma işlemidir ve sadece belirli bölgelerdeki yağların yok olmasına olanak tanıyan bir alt yapıya sahiptir.

Liposuction hangi bölgelere uygulanır?
Kollar
Basen
Göğüs altı
Kalça
Karın
Gövde
Sırt
Yukarıda yer alan bölgeler liposuction tedavisinin en çok uygulandığı alanlardır.

Liposuction herkese yapılır mı?
Bağışıklık sistemi zayıf olan, kalıtsal hastalıklara sahip olanlar ve hamileler dışında 18 ile 65 yaş arasındaki herkese liposuction işlemi uygulanabilir.

Liposuction sürekli yaptırılır mı?
Liposuction işlemi kalıcı bir tedavi yöntemi olduğu için aynı bölgeye yapılması uygun değildir ancak vücudunuzdaki farklı bölgelere farklı zamanlarda liposuction yaptırabilirsiniz.

Liposuction öncesi
İşlemlere başlamadan 3-4 hafta önce sigara, alkol ve kan sulandırıcı maddeler alınmaması gereklidir.

Liposuction ameliyatı
Cerrahi bir operasyon olan liposuction ortalama 4 veya 5 saat sürmektedir. Genel anestezi yapılarak gerçekleştirilen liposuction ameliyatı eğer küçük bölgelere uygulanacaksa işaretlenen bölgeler lokal anestezi ile uyuşturulabilir.

Liposuction sonrası
Ameliyat sonrası hastanın durumuna göre 1-2 gün hastanede kalabilir bu esnada hastaya demir vitamini takviyesi yapılır. Vücudun sıkı ve düzgün oluşabilmesi için ilk haftalarda kore giyilmesi ve bu haftalardan sonra düzenli bir şekilde spor yapılması önerilmektedir.

Op. Dr. EBRU DURMUŞ
ESTETİK PLASTİK CERRAHİ UZMANI

http://www.myraestetik.com/liposuction

 
Toplam blog
: 22
: 210
Kayıt tarihi
: 13.03.17
 
 

Merhaba ben Ebru Durmuş, Myra Estetik kurucusu ve sahibiyim. Burada bulunma amacım özellikle este..