Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Haziran '11

 
Kategori
Kitap
 

Lir ve Nehir yayımlandı.

Lir ve Nehir yayımlandı.
 

Lir ve Nehir


Yeryüzüne atılırken istencim olamazdı. Öyleyse yaşamımı (olabildiğince) biçimlendirmeliydim. Bu bilince varmakta geciktim belki de. Adına zaman denilen insan kurgusu olgu, sürekli akışıyla duyumsatır kendini. Anı ve yarını güzelduyusal bir emekle yaşamak, geçmişi aynı bilinçle algılamak gerekir. 

Şiir bu bağlamda yaşam istencinin en güçlü, etkili, anlamlı yoludur. Şiir eskidir, sınanmıştır. Yaratıcılığın sonsuz gizilgücüyle var olur, insan soyunu yüceltir, gönendirir. Özgürlüğün, onurun, gururun, erdemin kutup yıldızıdır. Gerçek şairler insanlığın yüzakıdır. Şiir vazgeçilmez direnç alanıdır. Buna karşın, doğallıkla, her sorunun yanıtını veremez. 

Bireyi unufak eden, özüne yabancılaştıran sömürü ilişkileri şiiri de yıpratır. Adeta binlerce yıllık, tarihsel ezgisinden, tınısından ayırır Özgürlüğü ezgiyle simgeleştirirsek, şiirin yeniden doğasıyla, özlemiyle buluşturulması gereği bilincimizin, duyarlılığımızın, imgelemimizin kapılarına dayanır. 

Anadolulu ozan ata Homeros daha dün yaşamışçasına yakın, o denli sıcak. Aynı yurtta şiir yolunda bulutlara karışmayı göze alan bir sızıntı sayılabilirsem ne mutlu. 

Elinizdeki bu ilk yapıtın bütün eksiklerinin, yanlışlıklarının, yetersizliklerinin sorumlusu kuşku yok ki yazarıdır. Güzellik adına başarılabilmiş olanda ise dostlar elimden tuttular. Beni her yönden destekleyen, yüreklendiren, yapıtın gün ışığına çıkmasını sağlayan İsveç Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Mustafa Sönmez’e ve yönetim kuruluna, eşim Çiğdem’e, kızım Gizem’e, Dr. Cihat Oğan’a, tüm öğretmenlerime, adını anamadığım dostlarıma yürekten teşekkür ederim. Şiir biraz da teşekkür değil midir? 

Yaratıcılığı özgürlükte arayan gönüllere saygıyla, selamla. 

 

 

 
Toplam blog
: 15
: 625
Kayıt tarihi
: 06.05.10
 
 

Günay Güner 1963 yılında, Erzincan'da doğdu. Erzincan'ın Kemah yolu üzerindeki Söğütözü (Bırastik) k..