Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '10

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Lisans ve yükleme bilgilerinize sahip çıkın

Lisans ve yükleme bilgilerinize sahip çıkın
 

Yükleme Numaralarının Önemi


Teknolojinin önemi hepimiz açısından değişmez bir yerdedir. Kimilerimiz teknolojiyi sadece işine yarayacak kadar kullanırken, giderek artan büyük bir kesim hayatının her alanına teknolojyi dahil etmektedir. Bu anlamda özellikle bilgisayarlarımızda kullandığımız yazılımlar büyük önem taşımaktadır. Çeşitli donanım problemleri ve günümüzün en büyük riski haline gelen virüs nedeniyle makinelerimizi tekrar baştan yüklemek zorunda kalıyoruz.

Masaüstü bilgisayarlarınıza ya da dizüstü bilgisayarlarınıza etiket ile yapıştırılmış olan orjinal yükleme numaraları ve varsa yükleme cd lerinizi muhafaza etmeniz çok önemlidir. Çünkü makinemizi satın aldıktan sonra tekrar yükleme yapılması gerektiğinde bunlara ihtiyacımız olduğunu düşünmeden bir yerlere kaldırırız. Özellikle yapılması gereken ilk şey, cihazınızın üzerindeki yükleme numarasını evraklarınızın arasına kaydetmektektir. Daha sonra bu yükleme numarasının üzerine şeffaf bir bant çekerek herhangi bir dış tesir nedeniyle silinmesini ya da yırtılmasını engelleyebilirsiniz.

Piyasanın neredeyse tamamına hakim olan Microsoft ürünlerinin yükleme cd lerini ya da seri numaralarını kaybettiğinizde, uzun zaman alacak prosedürlere uğraşmak zorunda kalıyorsunuz. Bu yüzden bu yazıyı okuduktan sonra önlemlerinizi alırsanız ilerideki oluşacak problemler için kendinizi sağlama alabilirsiniz. Çözümü kolaylaştıran siz ve bakış açınız. Sorunsuz günler dilerim.

Yazan : Turgay GEZİCİ

Diğer Yazılarım : www.bilincalti.com

 
Toplam blog
: 98
: 414
Kayıt tarihi
: 11.12.09
 
 

1977 İstanbul doğumluyum. Web Tasarım ve Bilişim Danışmanlığı yapmaktayım. Uzun yıllardır ilgi du..