Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sonsuzluk (Osman Özeker)

http://blog.milliyet.com.tr/yasev

14 Ekim '11

 
Kategori
Eğitim
 

Lisede bir metre yasağı

Lisede bir metre yasağı
 

Türkiyede Milli Eğitim camiasında son dönemlerde "traji komik" bir o kadar da "tuhaf şeyler" yaşanıyor.
Geçen sene Mersin’deki bir lisede yatılı bölümde kalan kız ve erkek öğrencilerin aynı ortamda bulunmaması için etüt derslerinin kaldırıldığı, Eylül 2010’da okul müdürlüğüne İbrahim Tol’un atanmasından sonra “kızlarla erkeklerin birlikte gezmemesi, yan yana oturmaması, şakalaşmaması” konusunda uyarıldıkları iddialarına yer verilmişti.

Mersin'deki öğrenciler "her ne şart altında olursa olsun" birbirlerine 45cm den fazla yanaşmama kararı alınmıştı.

Doğaldır ki bu karar sonrası velilerden ve kamuoyundan büyük tepki gelmişti.

İkinci faciada fazla uzun sürmedi. Türkiyenin batıya açılan turizm cenneti Antalyanın Muratpaşa İlçesinden bir haber gündeme düştü.

Antalya Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, kız ve erkek öğrencilerin, herhangi bir nedenle konuşmak veya ders arasında sohbet etmek için bir araya geldiğinde, yönetimin belirlemiş olduğu ‘Bir metre’ sınırına dikkat etmesini istedi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne göre bu mesafenin altındaki yakınlaşmalar “cinsel istismar” nedeni sayılacak.

Karardan da anlaşıldığı gibi öğrencilerimizi emanet ettiğimiz Eğitim ve irfan ordusundan birileri bizim çocuklarımızı "birer cinsel obje" olarak görmekten çekinmemektedirler.

İster kız öğrenci olsun, ister erkek öğrenci olsun birbirleriyle konuşurken,çalışırken "o bir metrelik mesafeyi" korumak zorundalar, aksi takdirde okul idaresi ve öğretmenler bu gençleri "birbirlerini cinsel obje" olarak görmekle suçlanacaklardır.

Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdem Kaya başkanlığında gerçekleştirilen ‘2011-2012 Sene Başı Değerler Toplantısı’nda alınan kararlar, lisede ki öğretmenlere tebliğ edilerek,okul Müdürünün imzasınıda taşıyan ve toplam 18 maddelik talimatın yer aldığı yazıda da en ilginç olanı ise kız ve erkek öğrenciler arasında yakınlaşma mesafesine sınırlama getiren 5. madde. Bu maddede “Cinsel istismar vb. durumlarla karşılaşılmaması için mesafe Bir metreden az olmayacaktır” ifadesine yer verilmektedir.

İşin ilginç ve acı tarafı ise Antalya valiliğinde Milli Eğitimden sorumlu Vali Muavininin bu olayın basına yansımasından sonra yaptığı açıklamadır.

Vali muavini bu kararın öğretmenler ve öğrencilerin korunması adına yapıldığını açıklaması ve bu karara sahip çıkması ise dehşet verici bir olaydır.

Yapılmak istenen bu uygulama ile öğrencilerimize, genç beyinlere baskı uygulanmaya çalışılmaktan öte bir şey değildir. Genç nesillerimizin konulan yasaklara çok çabuk tepki verdikleride ortadadır."cinsel obje" kalıbına sokulmaya ve genç beyinlere şırınga edilmeye çalışılan şey "sizler hepiniz birbirinize karşı birer cinsel objesiniz sakın birbirinize bir metreden fazla yaklaşmayınız" demektir.

Olay sonrası yapılan açıklamalarda bu kararı aynı zamanda öğretmenleride korumak" adına yapıldığı söyelenmektedir.

Düşünün mesleğin başında genç bir bayan öğretmen, lise son sınıfta okuyan genç bir öğrencisine atıyorum kemanı omuzuna koymak için yardım edecek, ancak bu karar gereği maalesef bu genç bayan öğretmen genç erkek öğrencisine yardım edemeyecek: Niye derseniz, Çünki;

Öğretmen hanım erkek öğrencinin kemanını omuzuna yerleştirmeye çalışırken birbirlerinin vucudunun teması söz konusu olacaktır.

İşte sana bir "cinsel istismar". Bu talimata göre öğretmende, öğrencide "suç işlemiştir". Hadi çıkın işin içersinden çıkabilirseniz.

Ulu Önder Mustafa Kemal "Öğretmenler gelecek nesiller sdizin omuzlarınız ustünde yükselecektir" demiştir amma;

Türkiye Cumhuriyetinin bir ilçesi olan Muratpaşa Lisesindeki öğrenciler Öğretmenlerinin omuzlarında yükselemeyeceklerdir, zira bu son talimatla "cinsel istismara" girmektedir.

Aman gençler, aman eğitim ordumuzun, ilim irfan yuvamızın öğretmenleri;

Ne birbirinize, nede öğrencilerinize sakın ola ki bir metreden fazla yaklaşmayın, yoksa sizlerde birer "cinsel obje" olursunuz" !

Sonsuzluk (Osman Özeker) 14.10.2011

 
Toplam blog
: 287
: 3107
Kayıt tarihi
: 11.07.08
 
 

1949 Konya Ereğli doğumlu olup, halen İzmir'de oturmaktayım. A.Ü. Eğitim Fakûltesi mezunuyum  Ata..