Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Eylül '10

 
Kategori
TV Programları
 

Liseli olmayınca sorun çözülüyor mu?

Liseli olmayınca sorun çözülüyor mu?
 

Kanal D’nin ‘Gossip Girl’den uyarlanan dizisi ‘Küçük Sırlar’, yayınlanmaya başladığı günden itibaren, konusundan çok içeriğindeki kötü örneklere aldığı tepkilerle dikkatleri üstünde toplamıştı! Özellikle gençleri ekran başına çekip, kendisine özendiren dizideki karakterlerin etek boyları, makyajları ve yaşam biçimleri ailelerin ve RTÜK’ün sürekli müdahalesine hedef olmuştu.

Bu tür eleştirilerden bıkan dizinin yapımcı şirketi Tim’s de kendince pratik bir çare bulmuş! Medyada çıkan haberlere göre, liseli kahramanlar apar topar mezun edilecekmiş. Eğitimcilerden de eleştiri alan ‘Küçük Sırlar’ın büyük öğrencileri, yaşları itibariyle, görünüm olarak ‘liseli’ tipiyle de bağdaşmıyorlardı zaten. Bu açıdan bakarsak, yeni eğitim dönemi başlarken liseden mezun olup üniversiteli tipiyle karşımıza çıkmaları yerinde bir yaklaşım olmuş. Ancak öte yandan üniversite gençliği karakterinde karşımıza çıkacak olan ‘Küçük Sırlar’ın büyük fettanlarının görünümlerinde bir değişiklik olmayacağına göre, bu pratik çözüm diziye gösterilen tepkilerin önünü alabilecek mi?

Sadece üzerindeki üniformaya takılıp, görüntüyü kurtarmak maksadıyla yapılacak olan bu değişim bana göre anlamsız! Çünkü ‘Liseden üniversiteye geçtikten sonra gençlere her şey mubahtır’ mesajının sakıncalarını doğuracaktır. Bu tür anlamsız bir yaşam bakışı, gençleri daha da ölçüsüz davranmaya itmez mi? ‘Ben artık üniversiteye gidiyorum, İstediğim gibi davranırım’ fikrini aşılamaktan öteye bir işe yaramayacak olan bu zihniyet, eminim RTÜK’ün ve ailelerin de gözünü boyayamayacaktır! Sadece etek boyuna veya makyaja takılmanın yanlış olduğu ‘Küçük Sırlar’da önemli olan, gençlerin birbirlerine ve ailelere karşı davranışlarıdır. Bunlara dikkat edilmediği sürece, liseli veya üniversiteli olmalarının kayda değer bir önemi yoktur! Bu arada aklıma takılan bir husus da, ‘Kavak Yelleri’nden sonra ikinci mezunlarını vermeyi düşünen yapımcıların lise sonda olmayan Meriç karakterinin akıbeti hakkındaki planları?

Anibal Güleroğlu

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..