Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Hakan Karaduman (Akdenizli)

http://blog.milliyet.com.tr/akdenizli

16 Mayıs '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Listen to me!

Listen to me!
 

"ne dedi duydun mu?" "he gız, kayıttayım merak etme."


1984’ü yazarken George Orwell, öngörüsünü o yıllarda fiziksel görünen gücün işgalci mantığına göre hesaplamış olmalıydı. Milyonlarca askerin yüzlerce kilometrelik hattan bir ülkeye saldırmasını gördüğünden olsa gerek.

Yıllar önce limon dergisinde gördüğüm bir karikatürü unutmam. Cozutmuş darbeciler iktidardan inmek yerine yerlerini sağlamlaştırdıktan sonra herkesi izlemenin en kestirme ve sağlam bir yolunu bularak tüm televizyonlara gizli kameralar yerleştirmişler ve halkı yatak odalarına kadar izlemeye başlamışlardır. Aptalların ve en aptal olmayanların değişmez kutusu TV, nasılsa her yere girmeyi başarmış olması işlerini çok kolaylaştırmıştır. Monitörlerin başına oturmuş devleti memuru gözlemciler, ellerinde sabunlarla akşamları keyf i alem yaparlarken, yani insanların cinselliklerine daha çok gözlerini dikmişlerken, arada hoşlarına giden eşleriyle yatan iştahlı kadınlar gördüklerinde o evleri basıp, içeri yasadışı bir şeyler atıp, kadına tecavüz ederek gecelerini şenlendirirlerken, adama da yargısız infaz yapmayı da ihmal etmiyorlardı. “Ertesi gün raporunu masamda isterim” diyen şefler için önceden hazırlanmış şablon metinler varken işler onlar için tıkırında giderkendi.

Mide bulandırıcı değil mi? isterseniz gerçeklere dönelim ben size daha mide bulandırıcılarını anlatayım.

Yeni bir yazılımla artık kapalı cep telefonlarını bile dinleyebiliyorsunuz. Lütfen üşenmeyin bir bakın, üstelik kredi kartınıza taksit bile yapıyorlar: http://www.casusbocek.com/casus_telefon.htm

Ya ya, telefon kapalı dahi olsa…

Yatak odanızda telefonunuzu şarj ederken…

İğrenç değil mi? Peki bunların satılması sizce ne dir?

Daha ilginç olanı ise siz cep telefonu taşımasanız bile yanınızdaki herhangi birinden ses tanıma özelliklerini kullanarak bilgisayarın sizi neredeyseniz bulması ve yine dinlemesi; kayıt yaparak tabii.

Dinlemedeki başarı, sanırım hard disklerin kapasitelerinin aşarı artması sonucu tüm insanların konuşmalarının ölünceye kadar kayıt altına alınarak lazım geldiğinde geri dönülerek ayıklayıcı dinleme prensibine dayalı olmasında yatıyor olmalı. Yani anlayacağınız bu işlerden kaçış yok, iyisi mi yatak odalarınızı kurtarın.

Kahrolsun negatif feedback, demek dışında yapabilecek bir şey görünmüyor.

Ha, bir de kuşlar yerine kafanıza uyduların sı..ması var, bir de bunu eklemeli.

Yıl 84, gerçekten paranoya toplumu oluşmak üzereyken her mahallenin zenginleri ceplerde marllboro sigaralarıyla ortalıkta nüksettiklerinde şehir efsanelerine dönüşen işkence öykülerini dinlemeye ara vermiştik. 2008'de çirkefleşerek bunu aşacağız anlaşılan: gel len dinle! Bak ben seni…

***

 
Toplam blog
: 470
: 551
Kayıt tarihi
: 28.08.06
 
 

Ateşten denizleri mumdan gemilerle geçmeye" benzer hayatımız. Mutlaka mavi gökyüzü görünecektir. Gid..