Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Nisan '08

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Little Ladies, Little Gentlemen!

Little  Ladies, Little Gentlemen!
 

Çocuk olmak;

Çocukken herkes samimidir, çocukken herkes dürüsttür.

Çocuk olmak; ciddi bir iştir.

Büyüdükçe, insanlar farklılaşır. Büyüdükçe, insanlar farklı etkilerle farklı kişilikler oluşturur.

Büyüdükçe, insanlar farklılaşıyor. Kişisel çıkarlar, politik kaygılar her birini ayrı kamplara bölüyor, her biri bir diğerini düşman görmeye başlıyor ya; işte o zaman çocukluk da bitiyor.

İki gündür çok yoğun bir tempoyla, oradan oraya yetişmek telaşı ile yaşıyorum.

24 Nisan 2008 Perşembe, yani dün; Ankara’nın Çağdaş Eğitim Kurumlarından Özel Evrensel Okulları’nda 63 gencimizin başarı ile tamamladığı “Model Uçak Başlangıç Kursu”nun sertifika törenini gerçekleştirdik. Törenden önce de o pırıl pırıl gençlerimize, “Dünyada ve Türkiye’de Havacılık Tarihi ve Türk Hava Kurumu”nu anlatma olanağını buldum.

İnanılmaz bir katılım, inanılmaz bir ilgi vardı. Keşke sizler de görebilseydiniz.

Sizler de o genç kardeşlerimizin ülke severliliği, tarih bilinci, cumhuriyet değerlerine sahip çıkışı ve Büyük Kurtarıcı Gazi Mustafa Kemal Atatürk Sevgisinin tanığı olabilseydiniz. İnanıyorum ki, gelecekle ilgili tüm kaygılarınızdan arınırdınız.

Bu gün, yani 25 Nisan 2008 Cuma günü; Devlet Tiyatroları genel Müdürlüğü’nce düzenlenen; 4. Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali’ndeydik.

Saat 11:00’de Anıtkabir’de, Büyük Kurtarıcı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e saygılarımızı sunarak başladık bu özel güne. Ardından, Kuğulu Park’ta Festival Panayırı’nı yaşadık; tüm dünya renkleri, dünya müzikleri, dünya dansları ve kültürümüzün özgün tatları ile…

Sonra, Akün Sahnesi’nde, Şinasi Sahnesi’nde, Küçük Tiyatro’da Dünya Çocuk Tiyatrosu örnekleri sergilendi.

Akün Sahnesi açılış için seçilmişti. Cerebral Palsy çocuklarımızın öğrenim gördüğü Gökkuşağı İlköğretim Okulu öğrencileri’nin, TRT Çocuk Korosu’nun, Ülkemizin o tertemiz çocuklarının gösterilerini keşke sizler de izleyebilseydiniz.
Litvanya, Hollanda, Slovanya, Almanya, Küba, İngiltere, Hırvatistan, İspanya, Kanada ve Ukrayna’dan gelen Çocuk Tiyatroları Ekipleri de ilgiyle izlediler bu olağanüstü gösterileri.

30 Nisan 2008 gününe kadar sürecek bu etkinliklerde konuk ülke temsilcileri de sergileyecekler gösterilerini. Zamanının ve olanaklarınız elverirse siz de kaçırmayın.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nce düzenlenen ve “KÜÇÜK HANIMLAR, KÜÇÜK BEYLER/ LITTLE LADIES, LITTLE GENTLEMEN” adı verilen bu uluslar arası etkinlikte biz de vardık. Türk Hava Kurumu Çankaya Şubesi olarak.
THK Genel Başkanlığı Tanıtım Aracı ile Kuğulu Park’ta ve Genç Kanatlarımızla Açılış Etkinlikleri’nde Akün Sahnesi’nde açtığımız stantlarla biz de vardık. Onlarla birlikte ..

Atatürk’ün Kurumu, Anadolu Aydınlanma Kurumu, Türk Hava Kurumu katılanların büyük ilgisini ile onurlandı. Cerebral Palsy tıbbi tanılı Canan Kılıç; Hava Radar Teğmen ağabeyini anlattı bizi ziyaretinde ve havcılara olan sevgisinden söz etti. İkiz kardeşi özürlü olan İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Gizem; Diş Hekimi olmayı düşündüğünü, bu güne kadar da ailesi ve öğretmenlerine hep ileride bu mesleği seçeceğini söylediğini, ama THK standını görünce pilot olmayı da istediğini anladığını, önceki söyledikleri nedeni ile büyüklerine karşı “yalancı” konumuna düşmekten korktuğunu, hem Diş Hekimi, hem de Pilot olunup olunamayacağını sordu. Küçücük Yaren taktığı THK şapkası ile cansız Manken Pilot abla ile poz verdi, resim çektirdi. TRT Çocuk Korosu’ndan Ceren Başerdem; “Benim Korhan Amcam da THK Çankaya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi” dedi. Küçücük bir Kübalı kız da elindeki şişme uçağı ile “ Ben de pilot olacağım” der gibi objektiflere gülümsedi.

Çocuk olmak; ciddi bir iştir.

Keşke sizler de orada olabilseydiniz.

Not: Bir önceki yazımda; Milliyet Blog Cemal Uygun Bahar Buluşması’na katılacakların listesini bu gün yayınlayacağımı söylemiştim. Bu sözümü bir sonraki “Cuma” yazımda yerine getireceğim.

unutmayın1: THK Yangın Uçağı alım kampanyası için, tüm operatörlerden yangın yazıp, 3919’a gönderin. Bedeli 6 YTL’dir. Ülkemize katkısı, yemyeşil ormanlar.

Unutmayın2: Bir Cumhuriyet Kurumu olan THK’na üye olun. Rejime ve Cumhuriyet kazanımlarına sahip çıkmanın bir yolu da, rejimin ve Cumhuriyetin kurumlarına sahip çıkmaktır.

 
Toplam blog
: 182
: 2395
Kayıt tarihi
: 29.01.07
 
 

10 Kasım 1954 tarihinde doğdum. Sosyal Hizmet Uzmanıyım. Pilotum. (ultralight licence no:151)..