Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '09

 
Kategori
Futbol
 

Liverpool Fener'i bekliyor, Cimbom Calderon'a gidiyor

Liverpool Fener'i bekliyor, Cimbom Calderon'a gidiyor
 

UEFA Avrupa Ligi’ndeki başarılı kulüplerimizin son 16 mücadelesi vereceği rakiplerini belirleyen kuralar çekilirken, sonraki turun eşleşmeleri de belli oldu.

Fenerbahçe

Grubunu 15 rekor puanla tamamlayan Fenerbahçe Fransız Lille’le eşleşirken, yine grup lideri Galatasaray’ın rakibi Madrid temsilcisi Atletico oldu.

UEFA Avrupa Ligi B grubunu Valencia’nın ardından ikinci tamamlayan Lille, 6 maçta 3 galibiyet 1 beraberlik aldı. 2 ön eleme turu oynayan Fransız ekibi bu turları 4 galibiyetle tamamlamıştı.

İç saha performansı yüksek olan takım ön elemeler dahil evinde oynadığı 5 maçta sadece Valencia’yı yenemedi (1-1).

Grup maçlarının en fazla gol atan ikinci takımı olan Lille’de 5 gollü Gervinho da bireysel sıralama da aynı sırayı elde etti.

Özetle tipik Fransız ekolünden gelen Lille, fizik güce dayalı agresif bir futbol oynuyor. Çok gol attığı gibi yediği gol saysı da az değil. Evinde aslan kesilen Fransızların deplasman karnesi de orta halli.

Fenerbahçe, özellikle deplasmanda oynayacağı ilk maçı sağlam defans ve gerekirse adam adama markajla iyi (gollü) bir skorla tamamlayabilirse turu kapması hiç de zor olmayacaktır.

Sonraki turun muhtemel rakibini belirleyecek olan maçta Liverpool, Unirea karşısında mutlak favori. Yani ilk sekiz mücadelesinde Fenerbahçe-Liverpool muhtemel eşleşmesi dikkat çekiyor ki temsilcimiz adına zorlu bir viraj olacaktır.

Liverpool, kağıt üzerinde 32 takımın en iyisidir ve Fenerbahçe adına erken bir engeldir. Bu engelin aşılması imkansız olmasa da Daum ve talebelerini çok terleteceği kesindir.

Galatasaray

Bu turun nispeten zorlu rakibiyle eşleşeni Galatasaray oldu. Atletico Madrid de 32’nin kalbur üstü ekiplerinden. Raul Garcia’lı, Maxi Rodrigez’li, Diego Forlan’lı İspanyol temsilcisi Şampiyonlar Ligi eleme grubunda başarısız bir grafik çizerek 3 beraberlik ve 3 puanla grup üçüncüsü olarak Avrupa Ligi’ne katılmaya hak kazandı.

Rum temsilcisi Apoel’i üstün oynamasına rağmen iki maçta da yenemeyen Atletico’nun asıl sürprizi Chelsea’den aldığı puan olmuştu.

Şampiyonlar Ligi ve La Liga daki düşük formu göz önüne alındığında iyi bir Galatasaray turun mutlak favorisi olarak görünüyor. Yine de dikkat edilmesi gereken bir ekip. Özellikle deplasmandan iyi bir skorla dönmek işi daha da kolaylaştıracaktır.

Sonraki maçında Galatasaray’ın rakibini belirleyecek olan Everton- Club Brugge eşleşmesi de sonucu kestirilmesi zor görünen bir mücadeleye sahne olacak. Fakat bu eşleşmeden çıkacak takım da Galatasaray için en fazla denk bir rakip olabilecektir. Atletico’yu saf dışı bırakabilecek bir Galatasaray’ın bu turu da geçeceğine inancımız tamdır.

Her iki kulübümüze de bu zorlu yolda başarılar dileriz.

Avrupa Ligi'nde çifte gurur http://blog.milliyet.com.tr/Avrupa_Ligi_nde_cifte_gurur/Blog/?BlogNo=217012

 
Toplam blog
: 290
: 2581
Kayıt tarihi
: 15.06.06
 
 

Kimya Yüksek Mühendisi. Sporsever ve edebiyat aşığı. Periyodik tablo, T cetvel..