Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Temmuz '14

 
Kategori
Seçim
 

Logo

Logo
 

Bir yerde okumuştum...

Meşhur bir hikayedir ayrıca.

***

Washington metro istasyonunda bir kemancı Bach’tan parçalar çalıyordu.

Önünden yüzlerce kişi geçti, sadece çok çok azı durakladı, onlar da az biraz dinleyip gittiler. 45 dakikalık konserin sonunda, bahşiş için yere açtığı mendili topladı, önünde biriken dolarları cebine koydu, taksiye bindi, Washington’ın en ünlü konser salonuna gitti, sahneye çıktı, biletlerin en ucuzu 100 dolardı ama, tıklım tıklım doluydu. Çünkü o... Grammy ödüllü Joshua Bell’di. Kemanı da, 300 senelik, 3.5 milyon dolar değerindeki Stradivarius’tu.

***

“İmaj” böyle bi şeydir.

***

Ne olduğu değil.
 Nasıl sunulduğu...
 Nasıl göründüğüdür.

***

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde her iki önemli aday da seçim logolarını yayınladı. Logo dediğin, seçim propagandası konusunda önemli bir imajdır.

Tayyip Erdoğan'ın yola çıktğı logo, Obama'nın başkanlık seçiminde kullandığı logonun az biraz çakması da olsa Türkiye'de orjinal olarak tasarım yapılmadığını belitmek isterim. Tayyip Erdoğan'ın logosu çakma da olsa seçim için kullanılabilir bir logodur.

Logo'da Muhammed falan yazdığını iddia ettiler.

***

Öte yandan, Selahattin Demirtaş'ın da seçim propagandasına dönük logosu idare eder. Güvercin, güneş ve zeytin dalından oluşan logo için kendi fikirleri doğrultusunda orjinal bir logo denilebilir.

Gerçi hala bu şahsın neden adaylığına müsade edildiği ayrı muamma ama...

***

Çatı aday olan Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçim logosunu kim tasarlamışsa çıkarıp halka tanıtmaları gerekirdi. Çünkü, böylesine bir tasarımı yapan birini halk tanımak ister. Adeta Paint isimli programa hükmetmiş logoyu tasarlayan arkadaş. Hiç bir masraftan kaçmadığı da ortada ! Türkiye Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimi denilebilecek bu seçimde bir çok partinin ortak adayı olarak ortaya çıkan Ekmeleddin İhsanoğlu'na yapılan bu logo oy vermeme sebebidir !

***

Logo'yu tasarlayan arkadaşın kaçırdığı bir kaç ayrıntı var.

Türkiye artık 40'lı ve 50'li yıllardaki gibi köylü nüfusa sahip değil. Türkiye'de şehirleşme oranı her geçen gün daha da artıyor ve insanlar artık ekmekten çok daha fazlasına ihtiyaç duyuyor. 21.yy Türkiyesinde kabul edilmesi gereken şey ise, bu Türkiye artık ekmek vb. şeylere değil, tamamen bilişime, teknolojiye yöneldi. Bilim insanı apoleti olan bir çatı adaya ekmekten logo yaparsan ve sloganı ekmek üzerinden yaparsan bu işte yanlıştır.

Türkiye eski Türkiye değil artık burayı kaçırıyoruz.

Herkesin cebinde iki telefonla dolaştığı bir ülkede ekmekten logo olmaz arkadaş ! 

 
Toplam blog
: 117
: 379
Kayıt tarihi
: 01.09.12
 
 

Öğrenci, sanatsever, sporsever, Mustafa Kemal Atatürk... ..