Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Borsa Mühendisi Serdar Şimşek

http://blog.milliyet.com.tr/borsamuhendisi

15 Ocak '19

 
Kategori
Teknoloji
 

Lokasyon Bazlı Servisler

Değerli Milliyet Okurları,

Lokasyon Bazlı Servisler de artık hayatımızın bir parçası oldu. Çünkü yaygınlaşan akıllı cihazların kullanımı ve yüksek internet hızları hayatımızı hem hızlandırıyor, hem de kolaylaştırıyor.

Lokasyon bazlı servisler önümüzdeki yılların en önemli uygulamalarından biri olacak. Örneğin otoparklar. Nerede boş bir yer var, ne zaman boşalacak ve saate göre rezervasyon sistemleri vb. kolaylıklar artık hayatımıza girdi bile.

Şu an buradayım ama bana yakın arkadaşlarım var mı? En yakındaki kuaför nerede ve nasıl gidebilirim? En yakın cafeye araba ile en hızlı hangi yoldan gidebilirim? İşte tüm bu soruların cevapları parmaklarınızın ucunda olacak. Cevaplarını bulmak ise sadece saniyeler mertebesinde mümkün.

Belki bu örnekler sizi çok cezbetmemiş olabilir. Peki şuna ne dersiniz? Mantı yemek istediğimi bilen birinin size en iyi mantıyı en iyi fiyatla sunması. İlginç değil mi? Özellikle Twitter, Instagram, Swarm tarzı konum tabanlı uygulamaları da bir reklam amacı olarak kullanmak mümkün olacak.

Örneğin; Kıbrış Şehitleri Caddesine geldiğinizde internetten kaç gündür araştırmış olduğunuz ayakkabının kampanyada olduğunu, hatta size özel bir indirim sunulduğunu hemen telefonunuzda göreceksiniz. Size hemen mağazanın haritadaki yerini gösterecek ve mağazaya girdiğinizde size “Hoşgeldiniz Sayın Serdar Şimşek” şeklinde karşılayacak. Bunun gibi inovatif uygulamalara şimdiden hazır olun.

Yaşlılar ve engelliler için de artık seyahat daha kolay olacak. Nerede olduklarını, hangi otobüsün ne zaman durağa geleceğini, o an nerede olduğunu görebilecekler. Gitmek istedikleri yer için bir rota olarak çizilecek, nerede inip, hangi otobüse binecekleri dakikasına kadar bilecekler. Yani işin bir de sosyal ve engelsiz vatandaşlar tarafı da var.

Herkese selam ve sevgilerimle

Teknoloji dolu günler dilerim

 

 
Toplam blog
: 98
: 237
Kayıt tarihi
: 18.08.10
 
 

Herkese selamlar, Ben Serdar Şimşek. İzmir Ödemiş doğumlu olup, Elektronik mühendisi, işletme Lisan..