Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Aralık '08

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Lokma tatlısı

Türk mutfağından nefis bir lokma tatlısı;

Malzemeler

Hamur için

_2 bardak un, 1, 5 bardak su,

_1 çorba kaşığı tereyağı

_1 tatlı kaşığı bira mayası, 1 kahve kaşığı tuz.

Şurup için

_3.5 su bardağı toz şeker, 3 bardak su, bir tatlı kaşığı limon suyu

Kızartmak için

_2 su bardağı sıvı yağ

Yapılışı

Önce şurup için hazır olan malzemeler 10 dakika pişirilip soğumaya bırakılır

Daha sonra hamur malzemeleri derin bir kapta yoğrulup, yarım saat sıcak bir yerde mayalanmaya bırakılır

Bir tencereye hamurları kızartmak için yağ koyup, ocağın altını yakılır

Mayalanan hamurdan alınan bir parça, başparmak ve işaret parmağı arasında sıkıştırılarak

kaşık yardımıyla kızgın yağ tenceresine atılır

Aynı işlem hamur bitene kadar tekrar edilir

İyice pembeleşen lokmalar, kevgir yardımıyla tencereden alındıktan sonra şurubun içine atılır

Lokmalar şurubu çektikten sonra tabaklara alınıp servis yapılır.

Afiyet olsun efendim.

 
Toplam blog
: 287
: 13046
Kayıt tarihi
: 22.11.08
 
 

Öğretmenlik yapıyorum ve anneyim. Çocukları çok seviyorum. Yüreği sevgi dolu olan insanlara, sela..