- Kategori
- Yemek - Mutfak
Lokma tatlısı
Türk mutfağından nefis bir lokma tatlısı;
Malzemeler
Hamur için
_2 bardak un, 1, 5 bardak su,
_1 çorba kaşığı tereyağı
_1 tatlı kaşığı bira mayası, 1 kahve kaşığı tuz.
Şurup için
_3.5 su bardağı toz şeker, 3 bardak su, bir tatlı kaşığı limon suyu
Kızartmak için
_2 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı
Önce şurup için hazır olan malzemeler 10 dakika pişirilip soğumaya bırakılır
Daha sonra hamur malzemeleri derin bir kapta yoğrulup, yarım saat sıcak bir yerde mayalanmaya bırakılır
Bir tencereye hamurları kızartmak için yağ koyup, ocağın altını yakılır
Mayalanan hamurdan alınan bir parça, başparmak ve işaret parmağı arasında sıkıştırılarak
kaşık yardımıyla kızgın yağ tenceresine atılır
Aynı işlem hamur bitene kadar tekrar edilir
İyice pembeleşen lokmalar, kevgir yardımıyla tencereden alındıktan sonra şurubun içine atılır
Lokmalar şurubu çektikten sonra tabaklara alınıp servis yapılır.
Afiyet olsun efendim.