Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mart '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Lokma tatlısı

Lokma tatlısı
 

Ağızda dağılan,  çıtır çıtır lokma tatlısını evde yapmak hiç de zor değil, üstelik çok ekonomik bir tatlı yeter ki evde mayalı hamur ve şekeriniz olsun. Lokmacılar ve evde lokma yapan hanımlar, lokmaları kızartırken genelde ayçiçek yağı kullanırlar.

Malzemeler:

3 su bardağı un

2 tatlı kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tuz

1 yumurta

Yarım paket yaş maya

Ilık su

Şerbeti için:

3 su bardağı su

3,5 su bardağı toz şeker

Yarım limon suyu

Ay çiçek yağı

Yapılışı:

Önce şerbeti yapılır ve soğutulur. Şerbet için şeker ile su karıştırılır ve kaynamaya bırakılır. Kaynayan şerbete yarım limon suyu sıkılır ve 5 dakika daha kaynatılan şerbet soğumaya bırakılır.

Hamuru için çukur bir kabın içinde yarım paket yaş maya 1 su bardağı ılık suda eritilir. Mayalı suya şeker, tuz, yumurta ilave edilir ve kabın ağzı kapatılarak karışım 15 dakika mayalandırılır.

Mayalanmış karışıma 3 su bardağı un ilave edilir, un ılık suyla kek hamurundan daha koyu bir kıvam alana kadar tahta kaşıkla karıştırılır. (Koyu kıvamlı akan ama katı olmayan bir hamur olacak)

Hamur 1 saat dinlendirilir ve tahta bir kaşıkla alt üst edilip karıştırılır. Mayalanmış hamurdan tatlı kaşığı ile minik parçalar kopararak kızgın yağa atarız, arkalı önlü kızaran hamurları kevgirle alırız.

Kızarmış hamurları soğuk şerbetin içine atarız ve hamurları şerbetin içinde karıştırırız ve beş dakika bekletiriz.

Arzu edenler için lokmaların üzerine hafif tarçın serperek servis yaparız.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..