Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ağustos '12

 
Kategori
Haber
 

Lokomotif işlemeye başladı; teleferik, bir yılda "milyon" taşıdı

Lokomotif işlemeye başladı; teleferik, bir yılda "milyon" taşıdı
 

Ordu'nun sahilinde Boztepe'ye karşı baktığımız ilk adım meydanında gerçekleştirdiğimiz röportaj


Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun ile Afiş Gazetesi olarak gerçekleştirdiğimiz röportajda, Seyit Torun’un hayallerini süsleyen ve Ordu Turizminin lokomotifi olacağını iddia ettiği, Ordu’nun Türkiye’ye açılan dev reklam panosu Teleferik tam 1 Milyon 10 Bin 177 Kişi taşıyarak daha ilk yılında Ordu ve Boztepe’yi cazibe merkezi haline getirmeyi başardı

Yaklaşık 2400 metre mesafede toplam 7 direk ile Ordu’ya kuş bakışı olarak şehrin bir diğer markası Boztepe’ye çıkan ve 8’er kişilik toplam 28 kabinden oluşan Teleferik açılışının birinci yılında 1 milyonu geçti.

Rakamlar her şeyi ispatlıyor

1 Milyon rakamını aşarak yüzlerde ki tebessümü artıran teleferik için gazetemize açıklamalarda bulunan Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun; “Teleferik 2011 Temmuz ayında açıldı. 1 Milyon 10 Bin’i geçtik. Buda teleferiğe olan ilgiyi gösteriyor. Bu rakamında yaklaşık %70’ini il dışından gelen konuklar oluşturuyor. Özelliklle Doğu Karadeniz Turizmine olmak üzere teleferik bu yaz Karadeniz Turizmine çok önemli bir değer kattı. Önümüzde ki yıllarda Boztepe’yi yapılan tesislerle zenginleştirerek Ordu’da bu anlamda önemli bir katma değer yaratmış olacağız” diyerek Turizmin lokomotifi teleferik olacak demiştik ve açıkladığımız bu sayıda bunu ıspatlıyor görüşlerine yer verdi.

2 direk arasında ki açıklık olarak 900 metreyle dünyanın en büyük ikinci teleferiği konumunda bulunan ve 2400 metre gibi uzunluğu ile sayılı teleferikler arasında olan Boztepe Teleferiği için Seyit Torun hala teleferiğe binmemiş kişilere de seslenerek; “Şuanda hala teleferik ile Boztepe’ye çıkmayan yurttaşlarımız varsa onları bu önemli turizm alanına davet ediyorum” dedi. AFİŞ Efecan Yılmaz (ÖZEL HABER)

 

 
Toplam blog
: 59
: 324
Kayıt tarihi
: 19.04.12
 
 

Çocukluğumdan itibaren sadece izlemeyle yetindiğim haberlerin artık içerisinde bir birey olarak d..